~ The balance of life is about the Five Elements ~

Energy Coaching
met Lilly van Viegen

lilly van viegen.jpg

Wat houdt coaching met Lilly in?

Lilly noemt haar manier van coachen Energy coaching of Yogatherapie. Met een combinatie van Reiki en Yogahoudingen ontwikkelde zij een manier van werken met lichaam en geest die ondersteunt bij het herstelproces en zelfonderzoek. Dit werkt op fysiek niveau, maar ook mentaal en emotioneel. Het is geschikt voor iedereen die vertrouwt op het lichaam en de signalen die het geeft. Voor iedereen die meer verbinding wil ervaren tussen lichaam en geest, én je hoeft geen ervaring te hebben met yoga of energiewerk. 

Lilly maakt gebruik van de combinatie van traditionele ReikiHatha Yoga en de Chinese Vijf Elementenleer. Door je lichaam in bepaalde houdingen te brengen stimuleren we het zelfhelend vermogen van het lichaam. De yogahoudingen zijn dus een hulpmiddel. Energiewerk door middel van Reiki verdiept de ervaring en versnelt het zelfherstellend vermogen van het lichaam. Door deze sterke combinatie ben je in staat om je eigen lichaam op een natuurlijke manier te harmoniseren. Puur natuur, zonder medicatie, met toewijding.

Lilly past energiewerk toe om je hulpvraag te onderzoeken en ondersteunen. Daarbij heeft Lilly een sterk ontwikkelende intuïtie en jarenlange ervaring als yogadocent en Reiki master. Ze ziet wat jij nodig hebt en begeleidt je bij iedere stap.

Wil je weten hoe een consult eruit ziet? Lees hieronder verder.

Voor wie is Energy Coaching?

 

 • Worstel je al langere tijd met een blessure?

 • Heb je last van moeheid?

 • Ben je gauw overprikkeld?

 • Zit je middenin of ben je herstellende van een burn-out?

Voor deze problematiek is Energy coaching uitermate geschikt. Maar ook voor iedereen die geïnteresseerd is in de kracht van het lichaam en het energielichaam. Coaching met Lilly is geschikt voor iedereen die zich beter in zijn of haar lichaam wil voelen. Voor iedereen die toe is aan meer rust, minder stress en zelfonderzoek.

Lilly vertelt:

 

"Uit eigen ervaring weet ik hoe krachtig het lichaam is. Niet alleen wanneer je beter wilt worden of sterker, maar juist ook wanneer je moet afremmen of een andere weg kunt inslaan geeft je lichaam je signalen. Vijf jaar geleden belandde ik zelf in een burn-out. Mijn lichaam besloot dat het genoeg was en ik ontdekte hoe moe en overprikkeld is was geraakt. Stapje voor stapje heb ik de draad opgepakt en alle signalen die mijn lichaam me gaf onderzocht. Vervolgens heb ik de opleiding Elemental Yoga Therapy gedaan en hieruit is Energy coaching ontstaan."

Denk echter niet in ‘klachten’ of ‘ziektes’. Ieder mens is uniek, een individu met een eigen lichaam dat op een eigen manier reageert. De therapie stemt Lilly dan ook specifiek af op de persoon. Dit doen jullie samen, in gesprek met elkaar. Alles wat je nodig hebt om Yoga Therapie tot een succes te maken, bevindt zich al in je lichaam. Het enige dat je moet doen is tijd en aandacht geven.

 

Het is een holistische aanpak. Je gaat op zoek naar de onderliggende oorzaak maar kijken ook pragmatisch naar wat nu een goede stap is. Alle facetten van het dagelijks leven worden hierin meegenomen. Dus ook wat voor jou haalbaar is. 

Een afspraak maken:

Wil je graag een consult boeken? Dat kan via onderstaande knop. Je kunt via Calendly een afspraak plannen met Lilly. Wil je graag meer informatie? stuur dan een mail naar info@deyogaschoolutrecht.nl

Tarieven

Intake 30 minuten: €50

Consult 60 minuten: €85

Betalen kan ter plaatse met een betaalverzoek of contant.

Over Lilly

Yogadocent, Reiki master teacher en yogatherapeut Lilly van Viegen (E-RYT 500) begeleidt je bij het aanpakken van zowel lichamelijke als mentale problematiek. Lees hier meer over Lilly.

Lilly is daarnaast moeder van een zoon, eigenaar van De Yogaschool Utrecht en geeft ook reguliere yogalessen. Ze geeft bij DYU de Introductiecursus en Verdiepingscursus Yoga.

Geïnteresseerd? Neem contact met ons op. Je kunt een mailtje sturen naar info@deyogaschoolutrecht.nl.

lilly van viegen.jpg

De Yoga therapie bij Lilly is heerlijk!

Ze neemt de tijd voor je en stemt de behandeling op jouw behoefte en wensen af.

In mijn geval spanning/stress vanwege een burn-out. Via de oefeningen die we samen uitvoerden heb ik de rust terug gevonden en de tools geleerd om ook thuis vooruit te kunnen.

 

Het voelde meteen vertrouwd, nooit had ik het idee dat ik een patiënt was. Lilly is een fijn mens die naast de behandeling ook de tijd neemt om je echt te leren kennen. Ik raad dan ook iedereen aan die kampt met stressklachten om langs te gaan!

~ Greg

Hoe gaat een consult in zijn werk?

 

Lilly vertelt:

 

"Deze vorm van therapie stelt het lichaam centraal. Het lichaam is volgens de traditie van de Chinese Filosofie opgebouwd uit Aarde, Water, Vuur, Lucht en Ether en door middel van yogahoudingen, ademhalingsoefeningen en meditatie breng je de elementen in harmonie. Dit werkt via de energiekanalen (ook wel meridianen genoemd) die in contact staan met de organen en deze beter laten functioneren. Zo breng je je vitale basis in balans. Je kunt op deze manier de algehele gezondheid verbeteren, en ook langdurige klachten aanpakken.

Je mag de Vijf Elementen echter ook vergeten. Het gaat namelijk niet om de technieken die je gebruikt, maar om het individu. Iedereen is anders en daarom is geen enkele sessie ook hetzelfde. We onderzoeken wat jij nodig hebt en dat is onderhevig aan het proces zelf."

 

Lilly zal allereerst inzichtelijk krijgen wat je nodig hebt en waar de oorzaak ligt. Dit wordt ook wel de disbalans of problematiek genoemd. Dit doen jullie samen, in een persoonlijk gesprek. Vervolgens doen jullie een aantal oefeningen en technieken. Dit bevat onder andere:

 • Gerichte yogahoudingen

 • Ademhalingsoefeningen

 • Meditatietechnieken

 • Energiewerk

Werkwijze

Ik adviseer minimaal drie sessies om daadwerkelijk een stapje dichterbij jouw doel te komen. De weg ziet er als volgt uit:
 

 • Intake. Een persoonlijk gesprek waarin we in een uur het doel van je komst bespreken en wat Yogatherapie voor jou kan betekenen.

 • Vervolgconsult. Samen bespreken we de aanpak en lopen we de oefeningen door.

 • Daarna ga je thuis aan de slag met de oefeningen. Mocht je weinig tijd hebben, worden de oefeningen hierop aangepast. Met een beetje kom je vaak al heel ver.
   

Ik werk holistisch. Dit betekent dat ik altijd naar jou als individu kijk. Iedere aanpak is dus uniek. We denken nameijk niet in ‘ziektes’ of ‘klachten’, maar kijken naar jij als persoon nodig hebt om weer in balans te komen. Daarnaast kijk ik ook naar lifestyle en hoe je de therapie in je dagelijks levens kunt inpassen.

Een afspraak maken:

Wil je graag een consult boeken? Dat kan via onderstaande knop. Je kunt via Calendly een afspraak plannen met Lilly. Wil je graag meer informatie? stuur dan een mail naar info@deyogaschoolutrecht.nl

Tarieven

Intake 30 minuten: €50

Consult 60 minuten: €85

Betalen kan ter plaatse met een betaalverzoek of contant.