Hart Meditatie Workshop - 5 april 2020

Voor wie?

In onze drukke levens zijn we allemaal op zoek naar innerlijke rust. Vanaf het begin van ons bestaan bestaat de zoektocht naar innerlijke vrede. Het ontstaan van vele verschillende methodes en meditatietechnieken is hierop gebaseerd. Innerlijke vrede kan alleen worden bereikt door een kalme en heldere verbinding tussen onze geest (hersenen) en het hart.

Eeuwen geleden al hebben onderwijzers van het pad van innerlijke vrede meditatietechnieken ontwikkeld die met speciale ritmes helpen een heldere verbinding tussen de geest en het hart te maken. Deze hartmeditatie is gebaseerd op een ladder van specifieke en oude ritmes, die op langere duur een blijvend kanaal van innerlijke leegte veroorzaken tussen de geest en het hart. Deze leegte is een bron van wijsheid, vrede en liefde.​

Wat houdt de workshop Heartmeditation in?

“Het actief uitoefenen van de hartmeditatie zorgt voor een verhoogd gevoel van samenhang, vitaalheid en uiteindelijk op een dieper niveau kunnen onverwachte en nieuwe ervaringen worden verwacht.”

“Door de combinatie van gerichte aandacht, ademhaling en de vibratie van specifieke ritmes, in de actieve hartmeditatie kunnen we onze fysieke constitutie beinvloeden.”

  • De workshop heeft een theoretisch en een praktisch deel. De theoretische discussies gaan over de volgende vragen:

  • Hoe kunnen we belastende gedachtes en stress van ons dagelijks leven verwijderen?

  • Hoe kun je de verbinding met je hart ontwikkelen door meditatie?

  • Hoe kun je de kennis van je hart en persoonlijke ervaringen ontwikkelen?

  • Hoe kun je deze technieken in je dagelijkse leven toepassen, en een continue staat van innerlijke vrede bereiken?


Het praktische deel begint met het gebruik van de ritmes waarbij we continue een verbinding met de hartslag proberen te houden en ook ademhalingstechnieken toepassen. Deelnemers worden aangemoedigd om enkele eenvoudige ritmes te leren spelen op de beschikbaar gestelde lijstdrum‚ de ‘Daf‘.
 

  • Datum: 5 april 2020

  • Tijd: 13.00 - 17.00 uur

  • Docent: Mehrdad Noorani

  • Kosten: €34,95

  • Meer info op heartmeditation.eu

Over de docent - wie is Mehrdad Noorani?

"Mehrdad Noorani has explored different spiritual & esoteric paths; as a result, he has studied Gnosticism for the past 15 years under the guidance of a renowned Gnostic Spiritual Master with 40 years experience. Having organised several cross cultural events, covering different spiritual paths as well as bringing together open minded scientists and spiritual masters as a part of the Inter Cultural Centre (ICC), he is especially interested in bridging science and spirituality and creating a link between the East and the West." (Heartmeditation.eu)

Kijk verder en leer meer over Heart Meditation in onderstaande video: