Introductiecursus Yoga ONLINE

Ben je benieuwd naar yoga, ademhaling en meditatie, maar weet je niet goed waar en hoe te beginnen? Ben je op zoek naar meer ontspanning & innerlijke rust (in je lijf en in je hoofd)? Ben je stijf of heb je last van je rug?  

Dan is deze online cursus iets voor jou. In 4 sessies maak je kennis met de basis van Yoga. Voor iedereen die wil starten met het beoefenen van Yoga, of de basis weer wil opfrissen. Je leert techniek, de meest voorkomende houdingen, ademhalingsoefeningen en er is aandacht voor al jouw vragen.

Wat kun je verwachten?
  • Je leert de basisbeginselen van Yoga en de techniek van veelvoorkomende houdingen.

  • Je maakt kennis met de verschillende yogastijlen

  • We besteden aandacht aan ademhaling en ontspanning

 

Verder ontdekken we op een ontspannen en laagdrempelige manier:

~ hoe je makkelijker tot rust kunt komen

~ hoe je beter kunt slapen

~ hoe je om kunt gaan met stress & piekeren

~ hoe je meer vanuit ‘flow’ zou kunnen leven

~ hoe je yoga & meditatie kunt integreren in je dagelijks leven

In deze beginnerscursus leer je de basisprincipes van de yogahoudingen. Zo leer je bijvoorbeeld de Surya Namaskar ook wel de Zonnegroet genoemd, je leert de krijgerhoudingen, je leert de verschillende zittende houdingen en hoe je eigenlijk 'gewoon' kunt zitten.

Je wordt meegenomen om jezelf te leren kennen op de mat. Je wordt je bewust van hoe jouw lichaam beweegt op de mat en hoe de houdingen voor jou aanvoelen. We besteden ruim aandacht aan de techniek van iedere houding. We gaan uitdagingen niet uit de weg en er is genoeg tijd om vragen te stellen.

De houdingen worden herhaald, zodat je een goede basis hebt om alle lessen goed te kunnen volgen.

De lesgroepen zijn klein waardoor er veel persoonlijk aandacht is om te kijken wat voor jou het beste werkt. Na de cursus kun je instromen in groepslessen en/ of thuis beoefenen. 

Je hoeft geen ervaring te hebben met yoga of meditatie en niet flexibel of topfit te zijn. 

Hoe gaat het in zijn werk?

We zien elkaar online via Zoom. We doorlopen samen als groep de inhoud van de cursus.

Dit heb je nodig om thuis deze cursus te volgen:

  • yogamat

  • (meditatie) kussen

  • yogablok of dik boek

  • fijn zittende kleding

  • deken

En dit alles op een fijne plek waarin je niet gestoord kunt worden. Dit kan gewoon bij je thuis zijn.

Het is van belang dat de docent jou ook enigszins goed kan zien. Iedereen is anders en iedere houding werkt voor ieder persoon op een andere manier. Om het meeste uit je cursus te halen zal de docent jou ook persoonlijke tips en correcties geven. Op die manier maken we de cursus persoonlijk en op maat.

Videomateriaal om thuis te oefenen

We hebben speciaal voor deze online introcourse een videotheek aangelegd met al het materiaal dat in de cursus  behandeld wordt. Zo kun je alles thuis op je gemak nog eens terugkijken. Iedere week wordt een nieuwe video beschikbaar gemaakt met de stof van die week.

 

De video's zijn de gehele cursus beschikbaar en 30 dagen na de training. Wil je de video's daarna nog kunnen bekijken? Dan kun je ze voor een gereduceerd bedrag downloaden, zodat je de lessen altijd kunt blijven terugkijken.

19 04 24 De Yogaschool Utrecht-6 def.jpg
Data en tijden:

Data:

Op dinsdagavonden 9 t/m 30 maart 2021

Tijden:

20.15 - 21.30 uur (75 minuten)

Docent

Lilly van Viegen

Waar:

Online livestream via Zoom

Bijdrage:

€65,00

In de tussentijd wil ik je aanmoedigen om alvast wat online lessen bij ons te volgen. Zo kun je kennismaken met onze manier van lesgeven en online yoga volgen. Je kunt één week lang al onze lessen volgen voor maar €12,50.