Reiki treaments en Reiki cursus

reiki in utrecht.jpg

Op deze pagina vind je uitleg over wat Reiki is, een Reiki behandeling en informatie over een Reiki cursus in Utrecht. We hebben Reiki Practitioners en een Reiki Master in huis die behandelingen en Reiki 1 en 2 cursussen aanbieden.

Heb je interesse in het volgen van een Reiki cursus? Ga direct naar Reiki cursus in Utrecht.

Wat is Reiki eigenlijk?

Reiki is de Japanse benaming voor wat ze in China chi noemen en in het Sanskriet prana: het is de universele energie die alles op aarde laat leven. Het Japanse woord ‘rei’ betekent zoiets als universeel en ‘ki’ betekent energie. Deze energie adem je, stroomt door je aderen en is overal om ons heen.

Reiki is een simpele manier om deze levensenergie te sturen daar waar het nodig is. Het is een simpele en effectieve natuurlijke manier van genezen en ondersteunen. Iedereen kan het geven en ontvangen. Iemand die een Reiki opleiding heeft gevolgd is in staat deze energie bewust te ontvangen en door te geven. Door Reiki te geven, stimuleer je de zelfgenezende werking van het lichaam. Een behandeling vindt plaats door middel van aanraking; met het fysieke lichaam of via het energielichaam. Waar Reiki stroomt worden blokkades doorbroken, balans hersteld en ontspanning gestimuleerd. Het heeft een zachte maar krachtige werking. Reiki werkt altijd, omdat de energie zelf zijn weg vindt.

Wanneer neem je een Reiki behandeling?

Reiki is goed ter ondersteuning van alle klachten, zowel lichamelijke, emotionele als mentale problematiek. Het ontspant, verzacht en harmoniseert de energie in het lichaam. Het neemt blokkades weg uit het energetisch lichaam, maar ook in het fysieke lichaam. Een behandeling werkt zeer ontspannend. Dus ook ‘zonder reden’ is een Reiki behandeling fijn. Maar ook wanneer je bezig bent met een grotere uitdaging of trauma-verwerking, is Reiki een prachtig hulpmiddel om alle reuring in lichaam en geest weer in harmonie te brengen.

Een Reiki behandeling uitproberen?

Je kunt een Reiki behandeling kopen via onderstaande knop. Als je betaling is gelukt zal één van onze medewerkers contact met je opnemen om een afspraak te plannen. Zorg dus dat je in je account een geldig e-mailadres of telefoonnummer vermeldt. Je kunt ook zelf een mailtje sturen naar info@deyogaschoolutrecht.nl.

Wist je dat je ook een behandeling op afstand kunt doen? Onze Reiki practitioner geeft je dan een volledige behandeling terwijl jij gewoon lekker thuis bent. Veilig en nét zo ontspannend als op locatie. Een Reiki treatment op afstand duurt ongeveer 30 minuten en kost maar €35.

 

Reiki cursussen

Reiki cursus in Level 1, 2, 3 en Master

Reiki cursus Utrecht.jpg

De eerstvolgende Reiki level 1 groepscursus staat gepland op zaterdag 28 augustus van 12.30-16.30 uur.

Of deze cursus doorgaat is natuurlijk afhankelijk van de dan geldende regels. Wij zullen er in ieder geval alles aan doen om een veilige cursus te verzorgen!

Een Reiki cursus volgen

Wil je leren hoe je zelf een Reiki behandeling kunt geven? Dat kan! Iedereen kan Reiki leren. Sterker nog: iedereen kan eigenlijk al Reiki geven. In een Reiki training word je afgestemd op de Reiki energie en word je er gevoeliger voor, het stroomt beter. Dit is een speciale en bijzondere ervaring. Iedereen zal zich zijn of haar Reiki inwijding levendig herinneren. Je begint altijd met Reiki level 1. Hierin leer je de basisprincipes van een Reiki behandeling. Je kunt dan al een volledige behandeling geven en jezelf Reiki Practitioner noemen. Daarna kun je doorgaan met Reiki level 2, 3 en Master.

 

Hieronder zie je een overzicht van de verschillende Reiki trainingen die we aanbieden.

Reiki 1

Na deze training kun je zelf Reiki behandelingen geven. De volgende onderwerpen komen aan bod:

 • Reiki theorie

 • Uitleg over de werking van Reiki

 • Reiki inwijding

 • Zelf een Reiki behandeling geven
  - traditionele methode
  - korte behandeling
  - zelf-behandeling

 • Oefenen met behandelen
   

Reiki 2

Na deze Reiki cursus kun je Reiki op afstand geven en ken je de belangrijkste Reiki symbolen, die je ook in de praktijk tijdens je behandelingen kunt toepassen. De volgende onderwerpen komen aan bod:

 • Reiki level 2 theorie

 • Reiki symbolen

 • Uitleg over Reiki op afstand

 • Oefenen met Reiki op afstand

 • Oefenen met de Reiki symbolen

 • Zelf een Reiki behandeling geven

Reiki level 3 en Master worden in overlegd met jou afgestemd op je persoonlijke wensen en kennisniveau.

Reiki cursus volgen in coronatijd

De eerstvolgende Reiki level 1 groepscursus staat gepland op zaterdag 28 augustus van 12.30 - 16.30 uur. Dit is onder voorbehoud van dan geldende maatregelen. Wij zullen er alles aan doen om een veilige cursus te verzorgen voor iedereen. Deze cursus wordt verzorgd door Reiki master Lilly van Viegen. De groepen zijn klein zodat we zonodig afstand kunnen houden. 

Normaal gesproken geven we een aantal keer per jaar een Reiki groepscursus onder begeleiding van Reiki Master Lilly van Viegen. On lockdown-tijd is het alleen mogelijk om een één-op-één training te volgen.​ In een privécursus is er volop aandacht voor jouw persoonlijke doelen en vragen. Neem contact met ons op voor meer informatie via info@deyogaschoolutrecht.nl

Wil je alvast je intentie verzilveren en de training meteen kopen? Dat kan. Klik op onderstaande knop en wees verzekerd van een Reiki cursus. Als je betaling is gelukt neemt één van onze medewerkers contact met je op.

Tarieven

Groepscursus Reiki 1: €150 

Groepscursus Reiki 2: €200

Groepscursus Reiki 1 en 2: €320

Privécursus Reiki 1: €200 pp

Privécursus Reiki 2: €250 pp

Privécursus Reiki 1 en 2: €420 pp