Reiki behandeling en cursus

Op deze pagina vind je uitleg over wat Reiki is, wat een Reiki behandeling inhoudt en welke Reiki cursussen er zijn. We hebben Reiki Practtitioners en een Reiki Master in huis die behandelingen en Reiki 1 en 2 cursussen aanbieden.

Wat is Reiki eigenlijk?

Reiki is de Japanse benaming voor wat ze in China chi noemen en in het Sanskriet prana: het is de universele energie die alles op aarde laat leven. Het Japanse woord ‘rei’ betekent zoiets als universeel en ‘ki’ betekent energie. Deze energie adem je, stroomt door je aderen en is overal om ons heen.

Reiki is een simpele manier om deze levensenergie te sturen daar waar het nodig is. Het is een simpele en effectieve natuurlijke manier van genezen en ondersteunen. Iedereen kan het geven en ontvangen. Iemand die een Reiki opleiding heeft gevolgd is in staat deze energie bewust te ontvangen en door te geven. Door Reiki te geven, stimuleer je de zelfgenezende werking van het lichaam. Een behandeling vindt plaats door middel van aanraking; met het fysieke lichaam of via het energielichaam. Waar Reiki stroomt worden blokkades doorbroken, balans hersteld en ontspanning gestimuleerd. Het heeft een zachte maar krachtige werking. Reiki werkt altijd, omdat de energie zelf zijn weg vindt.

Wanneer neem je een Reiki behandeling?

Reiki is goed ter ondersteuning van alle klachten, zowel lichamelijke, emotionele als mentale problematiek. Het ontspant, verzacht en harmoniseert de energie in het lichaam. Het neemt blokkades weg uit het energetisch lichaam, maar ook in het fysieke lichaam. Een behandeling werkt zeer ontspannend. Dus ook ‘zonder reden’ is een Reiki behandeling fijn. Maar ook wanneer je bezig bent met een grotere uitdaging of trauma-verwerking, is Reiki een prachtig hulpmiddel om alle reuring in lichaam en geest weer in harmonie te brengen.

Een Reiki behandeling uitproberen?

Neemt dan contact op via info@deyogaschoolutrecht.nl of via het contactformulier. We zullen dan samen kijken hoe Reiki jou kan ondersteunen. Reiki practitioners Ernestine of Renée zijn momenteel beschikbaar voor behandelingen.

 

Reiki cursus volgen

Iedereen kan Reiki leren. Sterker nog: iedereen kan eigenlijk al Reiki geven. In de training word je afgestemd op de Reiki energie en word je er gevoeliger voor, het stroomt beter. Dit is een speciale en bijzondere ervaring. Iedereen zal zich zijn of haar Reiki inwijding levendig herinneren. Hieronder zie je een overzicht van de verschillende Reiki trainingen die we aanbieden.

Reiki 1

Na deze training kun je zelf Reiki behandelingen geven. De volgende onderwerpen komen aan bod:

 • Reiki theorie

 • Uitleg over de werking van Reiki

 • Reiki inwijding

 • Zelf een Reiki behandeling geven

 • Oefenen met behandelen

Eerstvolgende Reiki 1 cursus is op 14 maart.

Reiki 2

Na deze Reiki cursus kun je Reiki op afstand geven en ken je de belangrijkste Reiki symbolen, die je ook in de praktijk tijdens je behandelingen kunt toepassen. De volgende onderwerpen komen aan bod:

 • Reiki level 2 theorie

 • Reiki symbolen

 • Uitleg over Reiki op afstand

 • Oefenen met Reiki op afstand

 • Oefenen met de Reiki symbolen

 • Zelf een Reiki behandeling geven

De eerstvolgende Reiki level 2 cursus is op 15 maart aanstaande. Je kunt je hier aanmelden.

Reiki 1 en 2 in één weekend halen? Dat kan! Meld je aan voor het gehele weekend.

Ieder jaar geven we een aantal Reiki 1 en 2 trainingen. De cursus vindt plaats in een kleine groep van maximaal 6 personen. Er is dus volop ruimte voor persoonlijke aandacht en vragen. De cursus duurt één dagdeel.

Wil je liever een privé training volgen? We bieden Reiki 1 en 2 ook in een privé training. Dit kan met maximaal 2 personen.

Momenteel is er nog geen cursus gepland omdat onze Reiki Master Lilly met zwangerschapsverlof is. In het nieuwe jaar zijn er weer groepscursussen en privé trainingen gepland. Houd onze agenda in de gaten!

Tarieven

Groepscursus Reiki 1: €150 

Groepscursus Reiki 2: €200

Groepscursus Reiki 1 en 2: €320

Privécursus Reiki 1: €200 pp

Privécursus Reiki 2: €250 pp

De Yogaschool Utrecht

Ridderschapstraat 29

3512 CN Utrecht

NL49ASNB0706922506

info@deyogaschoolutrecht.nl

Actuele lesrooster: momoyoga.nl/deyogaschoolutrecht

Algemene Voorwaarden

Privacy Beleid

 • Facebook
 • Instagram

© 2020 door DYU