Reiki treaments en Reiki cursus

reiki in utrecht.jpg

Op deze pagina vind je uitleg over wat Reiki is, een Reiki behandeling en informatie over een Reiki cursus in Utrecht. We hebben Reiki Practitioners en een Reiki Master in huis die behandelingen en Reiki 1 en 2 cursussen aanbieden.

Heb je interesse in het volgen van een Reiki cursus? Ga direct naar Reiki cursus in Utrecht.

Wat is Reiki eigenlijk?

Reiki is de Japanse benaming voor wat ze in China chi noemen en in het Sanskriet prana: het is de universele energie die alles op aarde laat leven. Het Japanse woord ‘rei’ betekent zoiets als universeel en ‘ki’ betekent energie. Deze energie adem je, stroomt door je aderen en is overal om ons heen.

Reiki is een simpele manier om deze levensenergie te sturen daar waar het nodig is. Het is een simpele en effectieve natuurlijke manier van genezen en ondersteunen. Iedereen kan het geven en ontvangen. Iemand die een Reiki opleiding heeft gevolgd is in staat deze energie bewust te ontvangen en door te geven. Door Reiki te geven, stimuleer je de zelfgenezende werking van het lichaam. Een behandeling vindt plaats door middel van aanraking; met het fysieke lichaam of via het energielichaam. Waar Reiki stroomt worden blokkades doorbroken, balans hersteld en ontspanning gestimuleerd. Het heeft een zachte maar krachtige werking. Reiki werkt altijd, omdat de energie zelf zijn weg vindt.

Wanneer neem je een Reiki behandeling?

Reiki is goed ter ondersteuning van alle klachten, zowel lichamelijke, emotionele als mentale problematiek. Het ontspant, verzacht en harmoniseert de energie in het lichaam. Het neemt blokkades weg uit het energetisch lichaam, maar ook in het fysieke lichaam. Een behandeling werkt zeer ontspannend. Dus ook ‘zonder reden’ is een Reiki behandeling fijn. Maar ook wanneer je bezig bent met een grotere uitdaging of trauma-verwerking, is Reiki een prachtig hulpmiddel om alle reuring in lichaam en geest weer in harmonie te brengen.

Hoe kan ik boeken?

Je kunt je behandeling boeken via ons lesrooster. Op woensdag en vrijdagmiddag hebben we momenten waarop je een Reiki behandeling kunt boeken. Op woensdag is dat bij Quincy en op vrijdag bij Ernestine

In het lesrooster kies je de tijd van je voorkeur en reserveert en betaalt online. Op het afgesproken tijdstip kom je naar de studio en wordt ge verwelkomd.

Tijdens een behandeling draag je je eigen kleding. We adviseren wel om losse comfortabele kleding aan te doen.

 

Reiki cursussen

Reiki cursus in Level 1, 2, 3 en Master

Reiki cursus Utrecht.jpg

De eerstvolgende cursus Reiki 1 is op 15 januari.

Klik op onderstaande knop en zoek naar 'cursussen' in het menu.

Liever nu al een privécursus doen? Ook dat kan.

Lees verder of boek hier.

Een Reiki cursus volgen

Wil je leren hoe je zelf een Reiki behandeling kunt geven? Dat kan! Iedereen kan Reiki leren. Sterker nog: iedereen kan eigenlijk al Reiki geven. In een Reiki training word je afgestemd op de Reiki energie en word je er gevoeliger voor, het stroomt beter. Dit is een speciale en bijzondere ervaring. Iedereen zal zich zijn of haar Reiki inwijding levendig herinneren. Je begint altijd met Reiki level 1. Hierin leer je de basisprincipes van een Reiki behandeling. Je kunt dan al een volledige behandeling geven en jezelf Reiki Practitioner noemen. Daarna kun je doorgaan met Reiki level 2, 3 en Master.

 

Hieronder zie je een overzicht van de verschillende Reiki trainingen die we aanbieden.

Reiki 1

Na deze training kun je zelf Reiki behandelingen geven. De volgende onderwerpen komen aan bod:

 • Reiki theorie

 • Uitleg over de werking van Reiki

 • Reiki inwijding

 • Zelf een Reiki behandeling geven
  - traditionele methode
  - korte behandeling
  - zelf-behandeling

 • Oefenen met behandelen
   

Reiki 2

Na deze Reiki cursus kun je Reiki op afstand geven en ken je de belangrijkste Reiki symbolen, die je ook in de praktijk tijdens je behandelingen kunt toepassen. De volgende onderwerpen komen aan bod:

 • Reiki level 2 theorie

 • Reiki symbolen

 • Uitleg over Reiki op afstand

 • Oefenen met Reiki op afstand

 • Oefenen met de Reiki symbolen

 • Zelf een Reiki behandeling geven

Reiki level 3 en Master worden in overlegd met jou afgestemd op je persoonlijke wensen en kennisniveau.

Cursusdata:

Hier vind je een overzicht van de eerstvolgende Reiki groepscursussen.

Reiki 1:

Zaterdag 15 januari 2022 van 13.00-17.00 uur.

Reiki 2:

Nog geen nieuwe datum bekend.

Wij zullen er alles aan doen om een veilige cursus te verzorgen voor iedereen. We houden ons aan de richtlijnen van de contactberoepen, waaronder Reiki valt. Tijden het oefenen van de behandeling dragen we een mondkapje en iedereen is bij binnenkomst verplicht een coronatoegangsbewijs (QRcode) te laten zien. Deze cursus wordt verzorgd door Reiki master Lilly van Viegen. Neem contact met ons op voor meer informatie via info@deyogaschoolutrecht.nl

Privé cursus volgen

Wil je liever een privé cursus volgen? Ook dat is mogelijk. In een privé cursus leer je precies hetzelfde als uin een groepstraining. Er is echter wel veel meer ruimte voor jouw persoonlijke vragen en beleving. Je oefent je Reikibehandeling op de docent, en dat heeft als voordeel dat je direct feedback krijgt van de docent. 

Een privécursus kan voor zowel level 1, 2, 3 als master. Data en tijden zijn flexibel en in overleg. Voor meer informatie kun je mailen naar info@deyogaschoolutrecht.nl. Wil je liever meteen je intentie verzilveren en je cursus nu al kopen? Dat kan. Klik dan op de onderstaande knop en koop de privé cursus reiki. Reiki master Lilly van Viegen neemt dan contact met je op om een datum te plannen.

Liever eerst een Reiki behandeling uitproberen?

Misschien wil je liever eerst ervaren wat Reiki met je doet of een behandeling nemen degene bij wie je de cursus gaat doen Reiki geeft. Geen probleem.

Iedere woensdag- en vrijdagochtend staan onze Practitioners Quincy en Ernestine voor je klaar. Je kunt je behandeling boeken via ons lesrooster en meteen online betalen. Kom vervolgens op het door jou gekozen tijdstip naar de studio voor je Reiki behandeling.

Tarieven

Groepscursus Reiki 1: €175 

Groepscursus Reiki 2: €200

Privécursus Reiki 1: €225 pp

Privécursus Reiki 2: €250 pp