top of page

Reiki treatments

Reiki behandeling

Op deze pagina vind je uitleg over wat Reiki is, een Reiki behandeling en informatie over een Reiki cursus in Utrecht. We hebben Reiki Practitioners en een Reiki Master in huis die behandelingen en Reiki 1 en 2 cursussen aanbieden.

Heb je interesse in het volgen van een Reiki cursus? Ga direct naar Reiki cursus in Utrecht.

Wat is Reiki eigenlijk?

Reiki is de Japanse benaming voor wat ze in China chi noemen en in het Sanskriet prana: het is de universele energie die alles op aarde laat leven. Het Japanse woord ‘rei’ betekent zoiets als universeel en ‘ki’ betekent energie. Deze energie adem je, stroomt door je aderen en is overal om ons heen.

Reiki is een simpele manier om deze levensenergie te sturen daar waar het nodig is. Het is een simpele en effectieve natuurlijke manier van genezen en ondersteunen. Iedereen kan het geven en ontvangen. Iemand die een Reiki opleiding heeft gevolgd is in staat deze energie bewust te ontvangen en door te geven. Door Reiki te geven, stimuleer je de zelfgenezende werking van het lichaam. Een behandeling vindt plaats door middel van aanraking; met het fysieke lichaam of via het energielichaam. Waar Reiki stroomt worden blokkades doorbroken, balans hersteld en ontspanning gestimuleerd. Het heeft een zachte maar krachtige werking. Reiki werkt altijd, omdat de energie zelf zijn weg vindt.

Wanneer neem je een Reiki behandeling?

Reiki is goed ter ondersteuning van alle klachten, zowel lichamelijke, emotionele als mentale problematiek. Het ontspant, verzacht en harmoniseert de energie in het lichaam. Het neemt blokkades weg uit het energetisch lichaam, maar ook in het fysieke lichaam. Een behandeling werkt zeer ontspannend. Dus ook ‘zonder reden’ is een Reiki behandeling fijn. Maar ook wanneer je bezig bent met een grotere uitdaging is Reiki een prachtig hulpmiddel om alle reuring in lichaam en geest weer in harmonie te brengen.

Wanneer je met een specifieke vraag bezig bent of Reiki wilt inzetten ter ondersteuning van een herstelproces raden we altijd aan om meerdere behandelingen (in ieder geval 3) bij dezelfde behandelaar te boeken. Dit versnelt je herstel en geeft je meer inzicht in de stappendie jij nodig hebt om verder te komen.

Wat kan ik verwachten van Reiki?

Als je een Reiki behandeling krijgt bij ons, dan lig je heerlijk ontspannen op de massagetafel. Je hebt gewoon je eigen kleding aan we voorzien je van ondersteunende kussens en dekentjes. 

De Reiki behandelaar geeft Reiki energie aan jou. Dit is soms met aanraking (handoplegging) en vaak ook zonder.

De effecten van Reiki kun je op verschillende manieren voelen:

- diepe ontspanning of zelfs slaap

- warmte

- tintelingen

- 'stromende' sensaties

- schokjes in de spieren

- zuchtend, gapen, loslaten van spanning

Soms merk je ook een ontlading van emoties. Het komt voor dat er tranen komen, of juist een heel positieve vrolijkheid. 

Iedere behandeling is persoonlijk en uniek. Ook wanneer jij al vaker een Reiki behandeling heb gekregen, zul je misschien de volgende keer weer iets anders ervaren. Elke ervaring is puur een reactie, en zegt dan ook niks over wat er nu bij jou speelt. Reiki lost oude emoties, blokkades en spanning op en brengt die uit je systeem.

Na afloop voel je je rustig, opgeruimd en ontspannen. 

Reiki kan nog enige tijd doorwerken, dus misschien heb je de dagen na je behandeling spierpijn, dorst of hoofdpijn. Dit is normaal en gaat vanzelf weer weg.

Hoe kan ik boeken?

Je kunt een reservering maken op onderstaande knop te klikken. Je komt dan in ons boekingsystee terecht. Selecteer je gewenste behandeling en kies de tijd die jou uit komt. Je betaalt eenvoudig online of in de studio met een tikkie.

Wat doe ik aan of neem ik mee?

Tijdens een behandeling draag je je eigen kleding. We adviseren wel om losse comfortabele kleding aan te doen en misschien een extra vest of warme sokken. We hebben in de ruimte genoeg dekens om je warm te houden.

reiki utrecht.jpg

Dit zijn onze Reiki practitioners:

bottom of page