Wendy yin yoga_edited.jpg

Wendy Schoffelen

Een yogales met mij betekent zowel yin met diepgang als yin met luchtigheid en een vleugje humor. Ik luister graag naar jou, denk met je mee en geef je graag praktische tips en tools voor thuis mee. De yoga gaat dus verder dan alleen op de mat. Support, menselijke relaties en sociale contacten/verbinding zijn belangrijke kernwaarden voor mij.

Yin yoga zonder ademen is geen yin. Ik pas daarom regelmatig ademsoefeningen en -technieken toe. Het is aan jou om te kijken wat werkt en wat niet om uiteindelijk spanning los te laten. Op het moment dat je je bewust van de kracht van jouw ademhaling bent, ga je vanzelf terug naar je adem op momenten dat je veel spanning hebt.

Ik vind het belangrijk een veilige ruimte te creëren waarin het er niet om gaat je goed te voelen maar om goed te worden in 'voelen'. De 'rebound' (het navoelen van een houding) is in mijn les dan ook erg belangrijk want dit is het moment waarop energie (CHI) in beweging komt en aan jou de uitnodiging die door observatie en voelen op te merken. 

Daarnaast kan muziek een verdiepend effect hebben; het kan je helpen om dichterbij je emoties te komen. Naar behoefte zal ik muziek inzetten tijdens mijn yogasessies. Ik eindig de yogales graag met een gedicht of kort persoonlijk (reis)verhaal en een lange savasana. 

 

Ik heb mijn Yin yoga opleiding bij José de Groot in Utrecht gedaan. 

Ik geef ook yoga retreats waarin yoga en wandelingen gecombineerd worden.

Specialiteiten van Wendy:
  • Yin

  • Reiki