Yin & Reiki

Yin Yoga is een rustige vorm van yoga. Bij deze vorm staat het stretchen van spieren en bindweefsel centraal. Rust, ontspanning, reflectie en loslaten spelen een grote rol. In de yoga traditie wordt geloofd dat ons lichaam energie en leven krijgt van Prana. Dit is de energie die overal om ons heen is en door ons lichaam stroomt. Prana symboliseert onze levensenergie. Tijdens de Yin les spreek je deze bron aan door een langere periode (3-5 minuten) in dezelfde houding te blijven, dit geeft je spieren en bindweefsel de tijd om te kunnen stretchen en oude spanningen los te laten. Daardoor creëer je ruimte om bloed weer naar de spieren te laten stromen, wat zorgt voor het aanleveren van voedingsstoffen en het afvoeren van afvalstoffen. Energetisch ontstaat er zo ruimte om de levensenergie (Prana) weer door te laten stromen

19 04 24 De Yogaschool Utrecht-4 def.jpg

Reiki is de universele levensenergie, de kracht die in alles aanwezig is dat werkzaam is en leeft.  Het woord Reiki bestaat uit twee delen. Rei beschrijft het universele en onbegrensde aspect van de energie. Ki is de vitale levensenergie, hetzelfde als Prana maar dan met een andere benaming. Met Reiki stroomt de universele levensenergie geconcentreerd door iemands handen via aanraking of door contact te maken met het energetisch veld naar waar het nodig is voor heling. De kracht van Reiki stimuleert het zelfhelende vermogen en herstelt de balans in het lichaam door blokkades op te heffen.  

Een combinatie van Yin Yoga en Reiki zorgt voor het terugvinden van een fysieke en energetische balans in het lichaam. Beide vormen zorgen voor het opheffen van blokkades, zowel fysiek als energetisch en stimuleren het zelfhelende vermogen van het lichaam. Een kracht die altijd al aanwezig is geweest in jouw lichaam.

Voor wie is deze les?

Deze les is geschikt voor iedereen, ook al heb je weinig of geen ervaring met yoga of yoga nidra.Deze les is geschikt voor iedereen en specifiek voor mensen die weer in contact willen komen met hun lichaam en met hun ware ik. Het is een les die ontspanning biedt en je leert te vertrouwen op de helende krachten die altijd aanwezig zijn in je lichaam. Kom eens geheel vrijblijvend een les volgen en ervaar zelf de helende werking en rust die Yoga en Reiki je kunnen bieden!

Intensiteit Yin & Reiki: totale ontspanning