Yoga Therapie

~ The balance of life is about the Five Elements ~
Met yogadocent en -therapeut Lilly van Viegen
Wat is Yogatherapie?

Yogatherapie is een lichamelijke therapie die ondersteunt bij het herstelproces, zowel fysiek, maar ook mentaal en emotioneel. Het is geschikt voor iedereen die vertrouwt op het lichaam en de signalen die het geeft. Voor iedereen die meer verbinding wil ervaren tussen lichaam en geest, én je hoeft geen ervaring te hebben met yoga. Met speciaal geselecteerde yogahoudingen, ademhalingsoefeningen en meditatietechnieken brengen we in een persoonlijk traject lichaam en geest in balans. 

Yoga therapie is een combinatie van traditionele Hatha Yoga en de Chinese Vijf Elementenleer. Door deze sterke combinatie ben je in staat om je eigen lichaam op een natuurlijke manier te harmoniseren. Puur natuur, zonder medicatie, met toewijding.

Het stimuleren van je energie en het zelfhelend vermogen van het lichaam staat centraal. Yogatherapie is ondersteunend en geen vervanging voor de reguliere geneeskunde. Met yogatherapie leer je je eigen lichaam en energie diepgaand kennen. Je onderzoekt waar je klachten vandaan komen en samen passen we de oefeningen hierop aan. Zelfonderzoek met behulp van yoga.

Wil je weten hoe een consult eruit ziet? Lees hieronder verder.

Voor wie is Yogatherapie?

Lilly is gespecialiseerd in klachten die voortkomen uit stress en burn-out.​

Voor ieder mens is de uitwerking van overspannenheid anders. Je kunt bijvoorbeeld last hebben van spierspanning, aanhoudende hoofdpijn, slaapproblematiek, angst en paniek of hyperventilatie. 

Denk echter niet in ‘klachten’ of ‘ziektes’. Ieder mens is uniek, een individu met een eigen lichaam dat op een eigen manier reageert. De yoga stemt Lilly dan ook specifiek af op de persoon. Dit doen jullie samen, in gesprek met elkaar. Het is een holistische aanpak. Dat betekent dat we ook kijken naar lifestyle en eetgewoonten. 

Ook als je simpelweg geinteresseerd bent in zelfonderzoek met behulp van de technieken van yogatherapie ben je van harte welkom.

Over Lilly

Yogatherapeut Lilly van Viegen (RYT 500) begeleidt je bij het aanpakken van zowel lichamelijke als mentale problematiek. Lees hier meer over Lilly.

Alles wat je nodig hebt om Yoga Therapie tot een succes te maken, bevindt zich al in je lichaam. Het enige dat je moet doen is tijd en aandacht geven.

Geïnteresseerd? Neem contact met ons op. Je kunt een mailtje sturen naar info@deyogaschoolutrecht.nl.

De Yoga therapie bij Lilly is heerlijk!

Ze neemt de tijd voor je en stemt de behandeling op jouw behoefte en wensen af.

In mijn geval spanning/stress vanwege een burn-out. Via de oefeningen die we samen uitvoerden heb ik de rust terug gevonden en de tools geleerd om ook thuis vooruit te kunnen.

 

Het voelde meteen vertrouwd, nooit had ik het idee dat ik een patiënt was. Lilly is een fijn mens die naast de behandeling ook te tijd neemt om je echt te leren kennen. Ik raad dan ook iedereen aan die kampt met stressklachten om langs te gaan!

~ Greg

Hoe gaat een yogatherapie consult in zijn werk?
 

Yoga Therapie gebruikt de Oosterse geneeswijzen van de vijf elementen om klachten te ondersteunen en genezen. Deze vorm van therapie stelt het lichaam centraal. Het lichaam is volgens de traditie van de Chinese Filosofie opgebouwd uit Aarde, Water, Vuur, Lucht en Ether en door middel van yogahoudingen, ademhalingsoefeningen en meditatie breng je de elementen in harmonie. Dit werkt via de energiekanalen (ook wel meridianen genoemd) die in contact staan met de organen en deze beter laten functioneren. Zo breng je je vitale basis in balans. Je kunt op deze manier de algehele gezondheid verbeteren, en ook langdurige klachten aanpakken.

Yoga therapie werkt allereerst met het inzichtelijk krijgen van waar je behoefte aan hebt. Dit wordt ook wel de disbalans of problematiek genoemd. Dit doen we samen, in een persoonlijk gesprek. Vervolgens creëren we samen een programma op maat. Dit bevat onder andere:

  • Yoga houdingen bericht op één of meerdere elementen

  • Ademhalingsoefeningen

  • Meditatietechnieken
     

Hier gaan we samen mee aan de slag.

Werkwijze

Ik adviseer minimaal drie sessies om daadwerkelijk een stapje dichterbij jouw doel te komen. De weg ziet er als volgt uit:
 

  • Intake. Een persoonlijk gesprek waarin we in een uur het doel van je komst bespreken en wat Yogatherapie voor jou kan betekenen.

  • Vervolgconsult. Samen bespreken we de aanpak en lopen we de oefeningen door.

  • Daarna ga je thuis aan de slag met de oefeningen. Mocht je weinig tijd hebben, worden de oefeningen hierop aangepast. Met een beetje kom je vaak al heel ver.
     

Ik werk holistisch. Dit betekent dat ik altijd naar jou als individu kijk. Iedere aanpak is dus uniek. We denken nameijk niet in ‘ziektes’ of ‘klachten’, maar kijken naar jij als persoon nodig hebt om weer in balans te komen. Daarnaast kijk ik ook naar lifestyle en hoe je de therapie in je dagelijks levens kunt inpassen.

Wil je een afspraak maken of wil je meer weten of wat yogatherapie voor jou kan betekenen? Stuur een mailtje naar info@deyogaschoolutrecht.nl. Lilly zal dan contact met je opnemen.

© 2021 door DYU

Contact | Privacy Policy | Algemene voorwaarden | FAQ | KVK 67844154 | IBAN NL49 ASNB 0706922506