top of page

Over De Yogaschool Utrecht

Ons verhaal

De Yogaschool Utrecht is begonnen als plek voor fysieke yogalessen en Reiki trainingen. In hartje Utrecht stond onze knusse studio bekend om de persoonlijke aandacht, kleine groepen en goede begeleiding.

Het aanbod bestond naast reguliere Hatha, Yin en Vinyasa Yoga lessen ook uit bewustwordingstechnieken: Reiki, energetics en ademwerk. Dit zag je terug in gespecialiseerde lessen voor energiewerk, gronden, diepe ontspanning en Reiki voor iedereen.

In juli 2022 stopte de fysieke studio omdat ons pand niet langer beschikbaar was. Sindsdien werken we online verder om yoga en energiewerk als tool voor bewustwording in dit aardse leven toegankelijk te houden.

Dit is wat wij geloven en wat onze missie is:

deyogaschoolutrechtvisie.jpg

Missie

Yoga en energiewerk toegankelijk en benaderbaar maken voor iedereen. Dit doen we zonder poespas of zweverigheid, heel aards, eenvoudig en toepasbaar in het dagelijks leven. Via technieken die bereikbaar zijn voor iedereen en voor een simpele prijs.

deyogaschoolutrecht reiki.jpg

Visie

Yoga is niet alleen voor lenige mensen, het is voor ieder lichaam. Yoga is een manier om het lichaam bewust te bewegen en de effecten hiervan te absorberen voor helende doeleinden.

Energiewerk (zoals Reiki) is iets dat ieder mens kan. Je hoeft het je alleen maar te herinneren en weer in de vingers te krijgen als je je hiertoe aangetrokken voelt. Onze online Reiki trainingen zijn toegankelijk en eenvoudig van opzet. Echt bedoeld om je innerlijke energiewerker weer wakker te maken.

Zweverigheid vindt je niet bij De Yogaschool Utrecht.

Al onze teachings zijn toepasbaar in je dagelijks leven en bedoeld om bewustwording en dus een fijner, heler leven te stimuleren.

Reiki training Utrecht
deyogaschoolutrechthealing.jpg

Wat is healing?

Healing betekent letterlijk heel maken of worden. 

Bij De Yogaschool Utrecht spreken we liever van helen. Dit is wat het volgens ons betekent:

Helen = het herinneren van je eigen heelheid. Alles wat je nodig hebt in je leven zit al in je. Je hoeft het je alleen nog maar te herinneren. Hierbij kunnen technieken als Yoga en Reiki, meditatie of ademwerk helpen.

Je hoeft vervolgens alleen nog maar te kiezen wat je wilt inzetten en al het andere loslaten. Dit klinkt eenvoudig, maar waarschijnlijk voel je al wel aan dat dit niet altijd eenvoudig is.

Er is dus niks "kapot" dat "gefixt" moet worden.

Healing = herinneren > kiezen > loslaten.

bottom of page