top of page

GRATIS E-BOOK 

'Energiewerker in 3 stappen zonder cursus'

door Reiki Master Lilly van Viegen

>Hier verkrijgbaar<

Reiki in Utrecht

Reiki cursus in Level 1, 2, 3 en Master

Online on demand, groepscursussen en privé cursussen online of op locatie in Utrecht

Reiki cursus Utrecht

Wat is Reiki precies?

Reiki is de Japanse benaming voor universele energie. De energie die alles op aarde laat leven. Het Japanse woord ‘rei’ betekent zoiets als universeel en ‘ki’ betekent energie. Deze energie adem je, stroomt door je aderen en is overal om ons heen.

Reiki is een simpele manier om deze levensenergie te sturen voor ontspanning, ondersteuning en genezing. Het is een simpele en effectieve natuurlijke manier van genezen en ondersteunen. Iedereen kan het geven en ontvangen. Iemand die een Reiki opleiding heeft gevolgd is in staat deze energie bewust te ontvangen en door te geven. Door Reiki te geven, stimuleer je de zelfgenezende werking van het lichaam. Ook in wetenschappelijke onderzoeken is aangetoond dat een Reiki behandeling stress verminderd, pijnklachten ondersteund en onrust wegneemt.

 

Een behandeling vindt plaats door middel van aanraking; met het fysieke lichaam of via het energielichaam. Waar Reiki stroomt worden blokkades doorbroken, balans hersteld en ontspanning gestimuleerd. Het heeft een zachte maar krachtige werking. Reiki werkt altijd, omdat de energie zelf zijn weg vindt.

Een Reiki cursus volgen

 

Wil je leren hoe je zelf een Reiki behandeling kunt geven? Dat kan! Iedereen kan Reiki leren. Sterker nog: iedereen kan eigenlijk al Reiki geven. In een Reiki training word je afgestemd op de Reiki energie en word je er gevoeliger voor, het stroomt beter. Dit is een speciale en bijzondere ervaring. Iedereen zal zich zijn of haar Reiki inwijding levendig herinneren. Je begint altijd met Reiki level 1. Hierin leer je de basisprincipes van een Reiki behandeling. Je kunt dan al een volledige behandeling geven en jezelf Reiki Practitioner noemen.

Meer lezen over Reiki level 1 kan >> hier <<

 

Als behandelaar is Reiki de basis van energiewerk. Je leert op een praktische en doeltreffende manier met energie werken. Dit stimuleert je intuïtie, heldervoelendheid en versterkt andere helende oefeningen (zoals meditatie, yoga, massage). Reiki is een manier om te communiceren met het energielichaam, van jezelf of je cliënt. Naarmate je deze praktijk vaker beoefent zul je merken dat je vanzelf informatie ontvangt over specifieke vragen of klachten. Jouw energielichaam, of beter gezegd jouw antenne pikt dit op. Het is dus een prachtige en toegankelijke opstap naar diepere vormen van energie- en lichaamswerk.

In de volgende levels leer je de praktijk te verdiepen op verschillende niveaus. Hieronder volgt een kort overzicht van vervolgstappen in Reiki: level 2 t/m Master.

Level 2

In deze vervolgcursus leer je hoe je Reiki op afstand geeft. Ook maak je kennis met de eerste Reiki symbolen en leer je deze toepassen in de praktijk en tijdens een behandeling. Ook vindt er een nieuwe inwijding plaats waarin je opnieuw wordt afgestemd op de Reiki energie en dan op het tweede level. Deze opleiding is voor iedereen die de ervaring met Reiki wil verdiepen.

>> lees meer over Reiki 2

Level 3

In dit level (ook wel 3a genoemd) ga je dieper in op technieken die helpen om diep energiewerk te doen. We hebben het over heling en werken met intentie en trauma. Je herhaalt de Reiki ethiek en we benadrukken dat een energiewerker een ondersteunende rol heeft en geen vervanging voor reguliere specialistische zorg biedt. Je leert technieken die blokkades bewust kunnen doorbreken en waarbij je intuïtief samenwerkt met je cliënt. Ook ontvang je meerdere symbolen die hierin ondersteuning bieden.

Master level

In dit level (ook wel 3b genoemd), leer je hoe je de Reiki inwijdingen geeft om zo nieuwe Reiki-beoefenaars af te stemmen op de Reiki energie. Daarnaast ontvang je meerdere symbolen die hierin ondersteunend zijn. Dit level is alleen bedoeld voor degenen die graag het Reiki-stokje door willen geven. Het vraagt een diepere commitment en verantwoordelijkheid, waarin je uitgebreid begeleid zal worden door de docent.

>> lees hier meer over Reiki Master - 3a/3b

Ons Reiki aanbod

De Yogaschool Utrecht heeft als missie om Reiki toegankelijk te maken voor iedereen. Daarom hebben we drie opties waaruit je kunt kiezen.

Online on demand Reiki cursus volgen

We hebben on demand online Reiki level 1 en 2. Deze cursus kun je in je eigen tijd en tempo volgen, mét persoonlijke begeleiding van Reiki master Lilly van Viegen. Na afloop ontvang je een officiëel certificaat.

Lees verder >>>

Groepscursussen en retreats

Regelmatig bieden we Reiki cursussen in groepsverband aan. Deze zijn op locatie in Midden-Nederland en bestaan uit een een heerlijk ontspannen dag. Na afloop ontvang je een officiëel certificaat.

Bekijk de agenda >>>

Privé cursus Reiki - digitaal of op locatie in Utrecht

Bij een privécursus is er alle ruimte voor jouw persoonlijke vragen en wordt er rekening gehouden met eventuele voorkennis en je intentie.

Lees verder >>>

_edited.jpg

Dit zeggen anderen:

_edited.jpg

"Lilly heeft mij meegenomen door Reiki 1,2,3 en Master. Voor mij is zij de perfecte facilitator hierin, omdat ze kundig is in de theorie en het energiewerk zelf, maar ook ruimte biedt om Reiki op je eigen manier te integreren in je leven en werk. Daardoor kan ik het in al mijn rollen (coach, trainer, moeder, partner) inzetten op de manier die bij mij en mijn omgeving past.

 

Lilly schept een veilige en fijne sfeer om laagdrempelig te (leren) werken met energie."

Ernestine Numan, auteur, meditatie docent, facilitator retreats

Boek hier je Reiki privé cursus in Utrecht of digitaal

Ray Holleman, Suriname

"Ik vond het prettig om online in eigen tempo de cursus te doen. Mijn bedoeling was om hier handvatten op te doen. Om zo mijn ervaring die ik al had met Reiki mijn eigen vorm te geven. Dat is gelukt dus mijn dank daarvoor."

Nanda, Utrecht

"Dank voor de inwijding, Lilly. Voor mij is het life changing! Ik ga er heel veel aan hebben."

Ellen W., Utrecht

"Wat een bijzondere ervaring! Ik ervaar heel duidelijk de magnetische kracht tussen mijn handen en krijg ook goede respons van mijn cliënten."

Dit zijn de komende Reiki groepscursussen en Reiki Retreats:

Momenteel geen evenementen
bottom of page