top of page

GRATIS E-BOOK 

'Energiewerker in 3 stappen zonder cursus'

door Reiki Master Lilly van Viegen

Hier verkrijgbaar

Reiki in Utrecht

Reiki cursus in Level 1, 2, 3 en Master

Reiki cursus Utrecht

One Day Reiki Retreat | Reiki Level 2

Reiki 2 certificering en een heerlijke dag op de Hoorneboeg.

10 februari 2024

Een unieke kans om een ontspannen retraitedag te combineren met jouw Reiki level 2 cursus.

Meld je nu aan!

Meer weten over deze dag? Kijk eerst hier.

Wat is Reiki precies?

Reiki is de Japanse benaming voor universele energie. De energie die alles op aarde laat leven. Het Japanse woord ‘rei’ betekent zoiets als universeel en ‘ki’ betekent energie. Deze energie adem je, stroomt door je aderen en is overal om ons heen.

Reiki is een simpele manier om deze levensenergie te sturen voor ontspanning, ondersteuning en genezing. Het is een simpele en effectieve natuurlijke manier van genezen en ondersteunen. Iedereen kan het geven en ontvangen. Iemand die een Reiki opleiding heeft gevolgd is in staat deze energie bewust te ontvangen en door te geven. Door Reiki te geven, stimuleer je de zelfgenezende werking van het lichaam. Ook in wetenschappelijke onderzoeken is aangetoond dat een Reiki behandeling stress verminderd, pijnklachten ondersteund en onrust wegneemt.

 

Een behandeling vindt plaats door middel van aanraking; met het fysieke lichaam of via het energielichaam. Waar Reiki stroomt worden blokkades doorbroken, balans hersteld en ontspanning gestimuleerd. Het heeft een zachte maar krachtige werking. Reiki werkt altijd, omdat de energie zelf zijn weg vindt.

Een Reiki cursus volgen

 

Wil je leren hoe je zelf een Reiki behandeling kunt geven? Dat kan! Iedereen kan Reiki leren. Sterker nog: iedereen kan eigenlijk al Reiki geven. In een Reiki training word je afgestemd op de Reiki energie en word je er gevoeliger voor, het stroomt beter. Dit is een speciale en bijzondere ervaring. Iedereen zal zich zijn of haar Reiki inwijding levendig herinneren. Je begint altijd met Reiki level 1. Hierin leer je de basisprincipes van een Reiki behandeling. Je kunt dan al een volledige behandeling geven en jezelf Reiki Practitioner noemen. Daarna kun je doorgaan met Reiki level 2, 3 en Master.

 

Als behandelaar is Reiki de basis van energiewerk. Je leert op een praktische en doeltreffende manier met energie werken. Dit stimuleert je intuïtie, heldervoelendheid en versterkt andere helende oefeningen (zoals meditatie, yoga, massage). Reiki is een manier om te communiceren met het energielichaam, van jezelf of je cliënt. Naarmate je deze praktijk vaker beoefent zul je merken dat je vanzelf informatie ontvangt over specifieke vragen of klachten. Jouw energielichaam, of beter gezegd jouw antenne pikt dit op. Het is dus een prachtige en toegankelijke opstap naar diepere vormen van healing en lichaamswerk.

In de volgende levels leer je de praktijk te verdiepen op verschillende niveaus. Hieronder volgt een kort overzicht van vervolgstappen in Reiki: level 2 t/m Master.

Level 2

In deze vervolgcursus leer je hoe je Reiki op afstand geeft. Ook maak je kennis met de eerste Reiki symbolen en leer je deze toepassen in de praktijk en tijdens een behandeling. Ook vindt er een nieuwe inwijding plaats waarin je opnieuw wordt afgestemd op de Reiki energie en dan op het tweede level. Deze opleiding is voor iedereen die de ervaring met Reiki wil verdiepen.

Level 3

In dit level ga je dieper in op technieken die helpen om diep energiewerk te doen. We hebben het over heling en werken met intentie en trauma. Je herhaalt de Reiki ethiek en we benadrukken dat een energiewerker een ondersteunende rol heeft en geen vervanging voor reguliere specialistische zorg biedt. Je leert technieken die blokkades bewust kunnen doorbreken en waarbij je intuïtief samenwerkt met je cliënt. Ook ontvang je meerdere symbolen die hierin ondersteuning bieden.

Master level

In dit level (ook wel 3b genoemd), leer je hoe je de Reiki inwijdingen geeft om zo nieuwe Reiki-beoefenaars af te stemmen op de Reiki energie. Daarnaast ontvang je meerdere symbolen die hierin ondersteunend zijn. Dit level is alleen bedoeld voor degenen die graag het Reiki-stokje door willen geven. Het vraagt een diepere commitment en verantwoordelijkheid, waarin je uitgebreid begeleid zal worden door de docent.

Reiki Cursus Agenda

Hieronder vind je de verschillende events voor de komende tijd.

Komen de data niet uit of wil je liever een privécursus doen? Lees hier meer.

RECENSIES

“Dank voor de inwijding, Lilly. Voor mij is het life changing! Ik ga er heel veel aan hebben"

N. de V.

Privécursus volgen

Wil je liever een privé cursus volgen? Ook dat is mogelijk. In een privé cursus leer je precies hetzelfde als in een groepstraining. Er is echter wel veel meer ruimte voor jouw persoonlijke vragen en beleving. Je oefent je Reikibehandeling op de docent, en dat heeft als voordeel dat je direct feedback krijgt van de docent. 

Een privécursus kan voor zowel level 1, 2, 3 als master. Data en tijden zijn flexibel en in overleg. Voor meer informatie kun je mailen naar info@deyogaschoolutrecht.nl. Wil je liever meteen je intentie verzilveren en je cursus nu al kopen? Dat kan. Klik dan op de onderstaande knop en koop de privé cursus reiki. Reiki master Lilly van Viegen neemt dan contact met je op om een datum te plannen.

Tarieven privécursus:

Reiki 1: €299 incl. BTW

Reiki 2: €299 incl. BTW

Reiki 3 en Master in overleg. Neem voor meer info contact op met info@deyogaschoolutrecht.nl.

bottom of page