top of page
Online Reiki eerstegraads cursus

Reiki level 1 cursus volg je bij ons online

Leer Reiki geven en ontvangen met deze officiële, gecertificeerde Reiki level 1 cursus. 

Wil jij leren hoe je een Reiki behandeling kunt geven? In deze online cursus bepaal je je eigen tempo. In 5 video's leer je de basis van energiewerk. Er is ruimte voor vragen en je krijgt persoonlijke begeleiding van een ervaren Reiki Master.

Iedereen kan Reiki geven, hiervoor hoef je geen speciaal talent of een "gift" te hebben. Je hoeft je alleen maar te herinneren hoe je dit moet doen en hoe jij je kunt afstemmen. Je traint intuïtie, krijgt praktische tools om te oefenen met het ontvangen en geven van deze universele levensenergie en leert hoe je een officiële behandeling kunt geven. 

Onze online Reiki level 1 cursus kost nu €63,99. Dit is een officiële cursus onder begeleiding van een ervaren en gecertificeerde Reiki Master Teacher. Een groepscursus op locatie kost minimaal €175. Dit is dus bijna 2x zo duur. 

Voor €63,99 krijg je levenslang toegang tot al het cursusmateriaal, professionele begeleiding, een persoonlijke inwijding en iedere maand een Q&A met een Reiki docent.

JA, IK WORD REIKI PRACTITIONER!

Wat krijg je bij de online Reiki level 1 cursus?

In de online Reiki level 1 Practitioner training wordt je klaargestoomd als voorwaardig Reiki level 1 behandelaar. Na afloop van deze cursus ben je een officiële Reiki practioner, ontvang je een certificaat en kun je jezelf en anderen een volledige Reiki behandeling geven.
Reiki level 1 is de basis van energiewerk.

Na deze training kun je zelf Reiki behandelingen geven.
 
De volgende onderwerpen komen aan bod:

 • Reiki inwijding (LIVE via video)

 • De werking van Reiki

 • Het energiesysteem, de chakra's en Reiki

 • Reiki aanroepen en een behandeling starten

 • Jezelf een Reiki behandeling geven

 • Traditionele Reiki behandeling voor anderen

 • Maandelijkse Q&A (LIVE via video)

Wat leer in de online Reiki cursus?

​De online Reiki level 1 practitioner training is een officiële Reiki cursus. Na afronding ontvang je een certificaat, kun je jezelf eventueel inschrijven bij de beroepsvereniging en mag je een Reiki praktijk voeren.

Dit zit er in de cursus:

 • 5 video's met alle theorie uitleg die je nodig hebt

 • 1 video call aan het begin van je cursus waarin je kennis maakt met de docent, er mogelijkheid tot vragen stellen is en waarin de Reiki Inwijding plaatsvindt.

 • Onbeperkt toegang tot de maandelijkse Q&A voor al je vragen

 • Levenslange toegang

Kan dat wel online?

Jazeker! Het mooie van energie is dat het zich niks aantrekt van tijd en ruimte. De cursus begint met een Reiki Inwijding. Dit gaat via een live video call met de Reiki Master en docent. In deze inwijding word je afgestemd op de Reiki energie. Dit is een proces waarbij je lichaam en jouw eigen energiesysteem zich weer herinnert hoe het contact kan maken met de bron.

 

Zie de inwijding als de tuner van een ouderwetse radio waarbij je aan een knopje draait om de juiste frequentie, het juiste radiostation te vinden. In het Engels heet de inwijding ook attunement, wat verwijst naar 'intunen' of afstemmen op de Reiki energiebron. De Reiki 1 inwijding haalt alle ruis weg en maakt van jou een heldere antenne om de juiste frequentie en energie te ontvangen.

 

De inwijding vindt plaats via video call en dus op afstand. Dit doet niks af aan de kracht ervan. Zoals gezegd: energie werkt tijd en plaatsonafhankelijk en onze Reiki docent is heel goed in staat om jou over afstand in te wijden in de wereld van energiewerk. Heb je hier vragen over? Stel ze gerust via info@deyogaschoolutrecht.nl of in jouw video call.

Volg de lessen in jouw tijd en tempo

 De cursus bestaat uit 5 losse elkaar opvolgende lessen. Deze zijn beschikbaar in 5 video's van ongeveer 30 minuten per stuk. De hele cursus bestaat dus voor ruim 2,5 uur aan cursusmateriaal.

 

Reiki krijg je pas echt in de vingers door het te doen. We moedigen je dan ook aan om na het bekijken van de video's echt te gaan oefenen. Bij jezelf, met je omgeving. Alleen dan leer je hoe je deze vaardigheid verder kunt ontwikkelen. Je traint met iedere behandeling de intuïtie en het afstemmen op de bron. Hoe vaker je oefent, hoe makkelijker dit gaat en hoe meer je andere gaven gaat ontwikkelen. 

 

Langzamerhand ga je dan bijvoorbeeld meer voelen, meer doorkrijgen over de staat van zijn van je cliënt of antwoorden krijgen via jouw energiesysteem over levensvragen die je jezelf stelt.

 

Als je al je video's hebt afgerond plan je een afrondend gesprek in met je Reiki docent. Ook dit gaat via Video. Hierin kun je al je vragen stellen en krijg je officieel je certificaat toegestuurd.

JA, IK WORD REIKI PRACTITIONER

Energetische genezing

Hoe ziet de online training er precies uit?

In de 5 video's krijg je uitgebreide uitleg over de verschillende onderdelen die horen bij Reiki en het geven van een behandeling. Hieronder vind je een overzicht.

Video 1: Reiki basics

 • wat is Reiki

 • Reiki geschiedenis

 • oefenen met energie ontvangen

Video 2: het menselijk energiesysteem

 • Reiki en het energiesysteem

 • Alles over de chakra's, de aura en hoe energie door het lichaam beweegt

Video 3: Reiki aanroepen en een behandeling starten

 • Reiki ontvangen en in verbinding blijven

 • Het Reiki gebed

Video 4: zelfbehandeling

 • Begeleide methode voor een volledige Zelfbehandeling met Reiki

Video 5: de traditionele Reiki behandeling

 • Voorbereidingen treffen

 • Behandeling beginnen

 • Aurascan (Byosen)

 • Handopleggingen

 • Oefenen met 'weerstand' en positie bepalen

 • Droogbad

 • Reiki ethiek

JA, IK MELD ME NU AAN

Wat is Reiki?

Reiki is de Japanse benaming voor universele energie. De energie die alles op aarde laat leven. Het Japanse woord ‘rei’ betekent zoiets als universeel en ‘ki’ betekent energie. Deze energie adem je, stroomt door je aderen en is overal om ons heen.

Reiki is een simpele manier om deze levensenergie te sturen voor ontspanning, ondersteuning en genezing. Het is een simpele en effectieve natuurlijke manier van genezen en ondersteunen. Iedereen kan het geven en ontvangen. Iemand die een Reiki opleiding heeft gevolgd is in staat deze energie bewust te ontvangen en door te geven. Door Reiki te geven, stimuleer je de zelfgenezende werking van het lichaam. Ook in wetenschappelijke onderzoeken is aangetoond dat een Reiki behandeling stress vermindert, pijnklachten ondersteunt en onrust wegneemt.

Hoe leer je Reiki geven?

Wil je leren hoe je zelf een Reiki behandeling kunt geven? Dat kan! Iedereen kan Reiki leren. Sterker nog: iedereen kan eigenlijk al Reiki geven. In een Reiki training word je afgestemd op de Reiki energie en word je er gevoeliger voor, het stroomt beter. Dit is een speciale en bijzondere ervaring. Je begint altijd met Reiki level 1. Hierin leer je de basisprincipes van een Reiki behandeling. Je kunt dan al een volledige behandeling geven en jezelf Reiki Practitioner noemen. Daarna kun je doorgaan met Reiki level 2, 3 en Master.

Een behandeling vindt plaats door middel van aanraking: met het fysieke lichaam of via het energielichaam. Waar Reiki stroomt worden blokkades doorbroken, balans hersteld en ontspanning gestimuleerd. Het heeft een zachte maar krachtige werking. Reiki werkt altijd, omdat de energie zelf zijn weg vindt.

online reiki cursus level 1

Reiki level 1 is de basis van energiewerk

Als behandelaar is Reiki de basis van energiewerk. Je leert op een praktische en doeltreffende manier met energie werken. Dit stimuleert je intuïtie, heldervoelendheid en versterkt andere helende oefeningen (zoals meditatie, yoga, massage). Reiki is een manier om te communiceren met het energielichaam, van jezelf of je cliënt. Naarmate je deze praktijk vaker beoefent zul je merken dat je vanzelf informatie ontvangt over specifieke vragen of klachten. Jouw energielichaam, of beter gezegd jouw antenne pikt dit op. Het is dus een prachtige en toegankelijke opstap naar diepere vormen van healing en lichaamswerk.

In de volgende levels leer je de praktijk te verdiepen op verschillende niveau's. Hieronder volgt een kort overzicht van vervolgtsappen in Reiki: level 2 t/m Master.

Level 2

In deze vervolgcursus leer je hoe je Reiki op afstand geeft. Ook maak je kennis met de eerste Reiki symbolen en leer je deze toepassen in de praktijk en tijdens een behandeling. Ook vindt er een nieuwe inwijding plaats waarin je opnieuw wordt afgestemd op de Reiki energie en dan op het tweede level. Deze opleiding is voor iedereen die de ervaring met Reiki wil verdiepen.

Level 3

In dit level ga je dieper in op technieken die helpen om diep energiewerk te doen. We hebben het over heling en werken met intentie en trauma. Je herhaalt de Reiki ethiek en we benadrukken dat een energiewerker een ondersteunende rol heeft en geen vervanging voor reguliere specialistische zorg biedt. Je leert technieken die blokkades bewust kunnen doorbreken en waarbij je intuïtief samenwerkt met je cliënt. Ook ontvang je meerdere symbolen die hierin ondersteuning bieden.

Master level

In dit level (ook wel 3b genoemd), leer je hoe je de Reiki inwijdingen geeft om zo nieuwe Reiki practitioners af te stemmen op de Reiki energie. Daarnaast ontvang je meerdere symbolen die hierin ondersteunend zijn. Dit level is alleen bedoeld voor degenen die graag het Reiki-stokje door willen geven. Het vraagt een diepere commitment en verantwoordelijkheid, waarin je uitgebreid begeleid zal worden door de docent.

JA, IK WIL REIKI PRACTITIONER WORDEN! 

IK DOMPEL ME ONDER IN ENERGIEWERK:

bottom of page