top of page

Online Reiki cursus volgen

On demand Reiki cursussen in Level 1, 2, 3 en Master

De Yogaschool Utrecht geeft - onder leiding van Lilly van Viegen - cursussen in Reiki levels 1 t/m Master. Dit doen we online en on demand, in groepsverband of privé via video call of persoonlijk in Utrecht.

Kies wat het beste bij jou past. Hieronder lees je alles over onze online Reiki cursusen. Je kunt meteen beginnen!

Reiki level 1 cursus online.jpg

Online een Reiki cursus volgen?

Reiki leren in je eigen tempo en in je eigen tijd. Dat kan bij DYU. Reiki Master Lilly heeft een Reiki level 1 en 2 training ontworpen waarin je via 5 video's de basis van Reiki leert. Het is een officiële cursus. Je krijgt een live inwijding via video call en je ontvangt na afronding van alle video's een certificaat.

 • Online Reiki level 1

  63,99€
  Word Reiki practitioner met deze volwaardige online cursus
   
  • Leer Reiki behandelingen geven
  • 5 videolessen met alle theorie en oefeningen
  • Online cursusboek
  • Live en persoonlijke Reiki level 1 inwijding
  • Toegang vervalt niet - levenslange toegang
  • Korting op Reiki-events voor jou en een vriend
  • Mogelijkheid tot vragen stellen - korte lijntjes
 • Online Reiki level 2

  69,99€
  Zet de volgende stap in werken met energie en leer Reiki op afstand en de eerste symbolen
   
  • Leer Reikibehandelingen geven op afstand
  • Leer de eerste Reiki symbolen + drie extra symbolen
  • 5 video's met alle theorie en oefeningen
  • Online curusboek
  • Korting op Reiki-events voor jou en een vriend!
  • Toegang vervalt niet - levenslange toegang tot alle video's

Wat is Reiki precies?

Reiki is de Japanse benaming voor universele energie. De energie die alles op aarde laat leven. Het Japanse woord ‘rei’ betekent zoiets als universeel en ‘ki’ betekent energie. Deze energie adem je, stroomt door je aderen en is overal om ons heen.

Reiki is een simpele manier om deze levensenergie te sturen voor ontspanning, ondersteuning en genezing. Het is een simpele en effectieve natuurlijke manier van genezen en ondersteunen. Iedereen kan het geven en ontvangen. Iemand die een Reiki opleiding heeft gevolgd is in staat deze energie bewust te ontvangen en door te geven. Door Reiki te geven, stimuleer je de zelfgenezende werking van het lichaam. Ook in wetenschappelijke onderzoeken is aangetoond dat een Reiki behandeling stress verminderd, pijnklachten ondersteund en onrust wegneemt.

 

Een behandeling vindt plaats door middel van aanraking; met het fysieke lichaam of via het energielichaam. Waar Reiki stroomt worden blokkades doorbroken, balans hersteld en ontspanning gestimuleerd. Het heeft een zachte maar krachtige werking. Reiki werkt altijd, omdat de energie zelf zijn weg vindt.

Kan dat wel online?

Jazeker! Het mooie van energie is dat het zich niks aantrekt van tijd en ruimte. De cursus begint met een Reiki Inwijding. Dit gaat via een live video call met de Reiki Master en docent. In deze inwijding word je afgestemd op de Reiki energie. Dit is een proces waarbij je lichaam en jouw eigen energiesysteem zich weer herinnert hoe het contact kan maken met de bron.

 

Zie de inwijding als de tuner van een ouderwetse radio waarbij je aan een knopje draait om de juiste frequentie, het juiste radiostation te vinden. In het Engels heet de inwijding ook attunement, wat verwijst naar 'intunen' of afstemmen op de Reiki energiebron. De Reiki 1 inwijding haalt alle ruis weg en maakt van jou een heldere antenne om de juiste frequentie en energie te ontvangen.

 

De inwijding vindt plaats via video call en dus op afstand. Dit doet niks af aan de kracht ervan. Zoals gezegd: energie werkt tijd en plaatsonafhankelijk en onze Reiki docent is heel goed in staat om jou over afstand in te wijden in de wereld van energiewerk. Heb je hier vragen over? Stel ze gerust via info@deyogaschoolutrecht.nl of in jouw video call.

Volg de lessen in jouw tijd en tempo

De cursus bestaat uit 5 losse elkaar opvolgende lessen. De hele cursus bestaat dus voor ruim 3 uur aan cursusmateriaal.

 

Reiki krijg je pas echt in de vingers door het te doen. We moedigen je dan ook aan om na het bekijken van de video's echt te gaan oefenen. Bij jezelf, met je omgeving. Alleen dan leer je hoe je deze vaardigheid verder kunt ontwikkelen. Je traint met iedere behandeling de intuïtie en het afstemmen op de bron. Hoe vaker je oefent, hoe makkelijker dit gaat en hoe meer je andere gaven gaat ontwikkelen. 

 

Langzamerhand ga je dan bijvoorbeeld meer voelen, meer doorkrijgen over de staat van zijn van je cliënt of antwoorden krijgen via jouw energiesysteem over levensvragen die je jezelf stelt.

Een Reiki cursus volgen

 

Wil je leren hoe je zelf een Reiki behandeling kunt geven? Dat kan! Iedereen kan Reiki leren. Sterker nog: iedereen kan eigenlijk al Reiki geven. In een Reiki training word je afgestemd op de Reiki energie en word je er gevoeliger voor, het stroomt beter. Dit is een speciale en bijzondere ervaring. Iedereen zal zich zijn of haar Reiki inwijding levendig herinneren. Je begint altijd met Reiki level 1. Hierin leer je de basisprincipes van een Reiki behandeling. Je kunt dan al een volledige behandeling geven en jezelf Reiki Practitioner noemen. Daarna kun je doorgaan met Reiki level 2, 3 en Master.

 

Als behandelaar is Reiki de basis van energiewerk. Je leert op een praktische en doeltreffende manier met energie werken. Dit stimuleert je intuïtie, heldervoelendheid en versterkt andere helende oefeningen (zoals meditatie, yoga, massage). Reiki is een manier om te communiceren met het energielichaam, van jezelf of je cliënt. Naarmate je deze praktijk vaker beoefent zul je merken dat je vanzelf informatie ontvangt over specifieke vragen of klachten. Jouw energielichaam, of beter gezegd jouw antenne pikt dit op. Het is dus een prachtige en toegankelijke opstap naar diepere vormen van healing en lichaamswerk.

In de volgende levels leer je de praktijk te verdiepen op verschillende niveaus. Hieronder volgt een kort overzicht van vervolgstappen in Reiki: level 2 t/m Master.

Level 2

In deze vervolgcursus leer je hoe je Reiki op afstand geeft. Ook maak je kennis met de eerste Reiki symbolen en leer je deze toepassen in de praktijk en tijdens een behandeling. Ook vindt er een nieuwe inwijding plaats waarin je opnieuw wordt afgestemd op de Reiki energie en dan op het tweede level. Deze opleiding is voor iedereen die de ervaring met Reiki wil verdiepen.

Level 3

In dit level ga je dieper in op technieken die helpen om diep energiewerk te doen. We hebben het over heling en werken met intentie en trauma. Je herhaalt de Reiki ethiek en we benadrukken dat een energiewerker een ondersteunende rol heeft en geen vervanging voor reguliere specialistische zorg biedt. Je leert technieken die blokkades bewust kunnen doorbreken en waarbij je intuïtief samenwerkt met je cliënt. Ook ontvang je meerdere symbolen die hierin ondersteuning bieden.

Master level

In dit level (ook wel 3b genoemd), leer je hoe je de Reiki inwijdingen geeft om zo nieuwe Reiki-beoefenaars af te stemmen op de Reiki energie. Daarnaast ontvang je meerdere symbolen die hierin ondersteunend zijn. Dit level is alleen bedoeld voor degenen die graag het Reiki-stokje door willen geven. Het vraagt een diepere commitment en verantwoordelijkheid, waarin je uitgebreid begeleid zal worden door de docent.

Dit zeggen anderen:

_edited.jpg

"Lilly heeft mij meegenomen door Reiki 1,2,3 en Master. Voor mij is zij de perfecte facilitator hierin, omdat ze kundig is in de theorie en het energiewerk zelf, maar ook ruimte biedt om Reiki op je eigen manier te integreren in je leven en werk. Daardoor kan ik het in al mijn rollen (coach, trainer, moeder, partner) inzetten op de manier die bij mij en mijn omgeving past.

 

Lilly schept een veilige en fijne sfeer om laagdrempelig te (leren) werken met energie."

Ernestine Numan, auteur, meditatie docent, facilitator retreats

Ray Holleman, Suriname

"Ik vond het prettig om online in eigen tempo de cursus te doen. Mijn bedoeling was om hier handvatten op te doen. Om zo mijn ervaring die ik al had met Reiki mijn eigen vorm te geven. Dat is gelukt dus mijn dank daarvoor."

Nanda, Utrecht

"Dank voor de inwijding, Lilly. Voor mij is het life changing! Ik ga er heel veel aan hebben."

Ellen W., Utrecht

"Wat een bijzondere ervaring! Ik ervaar heel duidelijk de magnetische kracht tussen mijn handen en krijg ook goede respons van mijn cliënten."

Dit zijn de komende Reiki groepscursussen en Reiki Retreats:

Privé cursussen


Leer Reiki cursussen geven in een privé cursus, digitaal of op locatie in Utrecht. 

Wil je liever een privé cursus volgen? Ook dat is mogelijk. In een privé Reiki cursus leer je precies hetzelfde als in een groepstraining of in de online on demand cursus. Er is veel meer ruimte voor jouw persoonlijke vragen en beleving. Je oefent je Reikibehandeling op de docent, en dat heeft als voordeel dat je direct feedback krijgt van de docent. 

Een privécursus kan voor zowel level 1, 2, 3 als master. Data en tijden zijn flexibel en in overleg. Voor meer informatie kun je mailen naar info@deyogaschoolutrecht.nl. Wil je liever meteen je intentie verzilveren en je cursus nu al plannen? Dat kan zeker! Vraag hieronder de cursus aan en Reiki master Lilly neemt contact met je op om je datum vast te leggen en je wensen en voorkennis te bespreken.

bottom of page