top of page

Meer over Reiki level 1

Lees alles over wat je leer een Reiki level 1 cursus

Online Reiki 1 on demand, groepscursussen en privé cursussen online of op locatie in Utrecht

onlinereikicursus.jpg

Wat is Reiki precies?

Reiki is de Japanse benaming voor universele energie. De energie die alles op aarde laat leven. Het Japanse woord ‘rei’ betekent zoiets als universeel en ‘ki’ betekent energie. Deze energie adem je, stroomt door je aderen en is overal om ons heen.

Reiki is een simpele manier om deze levensenergie te sturen voor ontspanning, ondersteuning en genezing. Het is een simpele en effectieve natuurlijke manier van genezen en ondersteunen. Iedereen kan het geven en ontvangen. Iemand die een Reiki opleiding heeft gevolgd is in staat deze energie bewust te ontvangen en door te geven. Door Reiki te geven, stimuleer je de zelfgenezende werking van het lichaam. Ook in wetenschappelijke onderzoeken is aangetoond dat een Reiki behandeling stress verminderd, pijnklachten ondersteund en onrust wegneemt.

 

Een behandeling vindt plaats door middel van aanraking; met het fysieke lichaam of via het energielichaam. Waar Reiki stroomt worden blokkades doorbroken, balans hersteld en ontspanning gestimuleerd. Het heeft een zachte maar krachtige werking. Reiki werkt altijd, omdat de energie zelf zijn weg vindt.

Wat leer je bij Reiki level 1?

Wil je leren hoe je zelf een Reiki behandeling kunt geven? Dat kan! Iedereen kan Reiki leren ontvangen en geven. Sterker nog: iedereen kan eigenlijk al Reiki geven. In een Reiki training word je afgestemd op de Reiki energie en word je er gevoeliger voor, het stroomt beter. Dit is een speciale en bijzondere ervaring.

 

 Je begint altijd met Reiki level 1. Hierin leer je de basisprincipes van een Reiki behandeling. Je kunt dan al een volledige behandeling geven en jezelf Reiki Practitioner noemen, ontvangt een certificaat en mag je eigen praktijk starten. 

Als behandelaar is Reiki de basis van energiewerk. Je leert op een praktische en doeltreffende manier met energie werken. Dit stimuleert je intuïtie, heldervoelendheid en versterkt andere helende oefeningen (zoals meditatie, yoga, massage). Reiki is een manier om te communiceren met het energielichaam, van jezelf of je cliënt. Naarmate je deze praktijk vaker beoefent zul je merken dat je vanzelf informatie ontvangt over specifieke vragen of klachten. Jouw energielichaam, of beter gezegd jouw antenne pikt dit op. 

Dit leer je in bij onze Reiki level 1 cursus

De Reiki level 1 cursus - zowel in groepsverband, privé als digitaal - is een persoonlijke ervaring. Er is dus alle ruimte voor jouw manier waarop je Reiki wilt gaan toepassen, jouw vragen en intentie staan centraal. Je leert de basis van energiewerk volgens de principes van Reiki toepassen. Je leert je afstemmen op Reiki, je leert hoe je een brug kunt zijn tussen de energie en het menselijk energielichaam, je leert meer over chakra's en je leert natuurlijk hoe je een Reikibehandeling geeft.

Dit zit er in de cursus:

 • Reiki theorie: wat is het en hoe werkt het?

 • Reiki geschiedenis: hoe is het ontstaan en wie was Mikao Usui, de grondlegger van Reiki?

 • Afstemmen op Reiki en de energie door je heen laten stromen

 • Reiki en het energiesysteem: aura, chakra's en meridianen (basis)

 • Een Reiki behandeling geven aan jezelf

 • Een Reiki behandeling geven aan een client

 • Omgaan met intenties

 • Omgaan met negatieve energie en beschermende maatregelen, energetische hygiëne

Deze cursus geef ik, Lilly van Viegen één-op-één in een fijne coachruimte in het centrum van Utrecht. We nemen samen alle technieken door en er is ruimte voor jouw persoonlijke vragen en ervaring. Je oefent de technieken op mij, wat als voordeel heeft dat ik je meteen feedback kan geven over hoe jij je zintuigen inzet en of je voldoende grondt. Dit wordt door mijn cursisten altijd erg gewaardeerd. Mijn doel is om jou met zelfvertrouwen aan je Reiki practice te laten starten.

Na afronding van de cursus ontvang je direct een officieel certificaat en mag jij je Reiki practitioner in de Usui-Tibetan traditie noemen.

Ben je er klaar voor? Ik kijk ernaar uit je te ontmoeten!

Nog één ding: je kunt er ook voor kiezen om een online cursus te boeken. Net zo effectief, wel net even anders. De inhoud van de cursus blijft gelijk, ook als we elkaar niet live ontmoeten. Omdat ik geen ruimte hoef te huren, is de digitale variant iets goedkoper.

Na afronding krijg je direct toegang tot al het lesmateriaal van de Online Reiki level 1 cursus, zodat je thuis nog eens alle video's kunt bekijken en de lesstof kunt laten indalen.

Ons Reiki level 1 aanbod

De Yogaschool Utrecht heeft als missie om Reiki toegankelijk te maken voor iedereen. Daarom hebben we drie opties waaruit je kunt kiezen.

Online on demand Reiki cursus volgen

We hebben on demand online Reiki level 1 (en 2). Deze cursus kun je in je eigen tijd en tempo volgen, mét persoonlijke begeleiding van Reiki master Lilly van Viegen. Na afloop ontvang je een officieel certificaat.

Lees verder >>>

Groepscursussen en retreats

Regelmatig bieden we Reiki cursussen in groepsverband aan. Deze zijn op locatie in Midden-Nederland en bestaan uit een heerlijk ontspannen dag. Na afloop ontvang je een officieel certificaat.

Bekijk de agenda >>>

Privé cursus Reiki - digitaal of op locatie in Utrecht

Bij een privécursus is er alle ruimte voor jouw persoonlijke vragen en wordt er rekening gehouden met eventuele voorkennis en je intentie.

Lees verder >>>

_edited.jpg

Dit zeggen anderen:

_edited.jpg

"Lilly heeft mij meegenomen door Reiki 1,2,3 en Master. Voor mij is zij de perfecte facilitator hierin, omdat ze kundig is in de theorie en het energiewerk zelf, maar ook ruimte biedt om Reiki op je eigen manier te integreren in je leven en werk. Daardoor kan ik het in al mijn rollen (coach, trainer, moeder, partner) inzetten op de manier die bij mij en mijn omgeving past.

 

Lilly schept een veilige en fijne sfeer om laagdrempelig te (leren) werken met energie."

Ernestine Numan, auteur, meditatie docent, facilitator retreats

Boek hier je Reiki privé cursus in Utrecht of digitaal

Of kies voor de
Online Reiki Level 1 Training

Voordeligst

Online Reiki level 1

€ 63,99

63,99

Word Reiki practitioner met deze volwaardige online cursus

Geldig tot annulering

Leer Reiki behandelingen geven

5 videolessen met alle theorie en oefeningen

Online cursusboek

Live en persoonlijke Reiki level 1 inwijding

Toegang vervalt niet - levenslange toegang

Korting op Reiki-events voor jou en een vriend

Mogelijkheid tot vragen stellen - korte lijntjes

Ray Holleman, Suriname

"Ik vond het prettig om online in eigen tempo de cursus te doen. Mijn bedoeling was om hier handvatten op te doen. Om zo mijn ervaring die ik al had met Reiki mijn eigen vorm te geven. Dat is gelukt dus mijn dank daarvoor."

Nanda, Utrecht

"Dank voor de inwijding, Lilly. Voor mij is het life changing! Ik ga er heel veel aan hebben."

Ellen W., Utrecht

"Wat een bijzondere ervaring! Ik ervaar heel duidelijk de magnetische kracht tussen mijn handen en krijg ook goede respons van mijn cliënten."

Dit zijn de komende Reiki groepscursussen en Reiki Retreats:

 • Reiki Connection Oefendag - oefen met energiewerk in een open Reiki cirkel
  Reiki Connection Oefendag - oefen met energiewerk in een open Reiki cirkel
  Lidmaatschapsaanbieding
  za 15 jun
  Hilversum
  15 jun 2024, 09:30 – 17:00
  Hilversum, Hoorneboeg 5, 1213 RE Hilversum, Nederland
  15 jun 2024, 09:30 – 17:00
  Hilversum, Hoorneboeg 5, 1213 RE Hilversum, Nederland
  Verbind met Reiki in een cirkel met gelijkgestemden om te oefenen met Reiki. Iedereen is welkom, of je nu Reiki 1, 2 of master bent of nog geen cursus hebt gevolgd.
bottom of page