Reiki in Utrecht

Reiki cursus in Level 1, 2, 3 en Master

Reiki cursus Utrecht.jpg

De eerstvolgende Reiki level 1 groepscursus is VOL.

Er is nog plek voor de cursus op zondag 10 oktober 2021. 

Of deze cursus doorgaat is natuurlijk afhankelijk van de dan geldende regels. Wij zullen er in ieder geval alles aan doen om een veilige cursus te verzorgen.

Liever een nu al een privécursus doen? Ook dat kan.

Lees verder of boek hier.

Wat is Reiki precies?

Reiki is de Japanse benaming voor universele energie. De energie die alles op aarde laat leven. Het Japanse woord ‘rei’ betekent zoiets als universeel en ‘ki’ betekent energie. Deze energie adem je, stroomt door je aderen en is overal om ons heen.

Reiki is een simpele manier om deze levensenergie te sturen voor ontspanning, ondersteuning en genezing. Het is een simpele en effectieve natuurlijke manier van genezen en ondersteunen. Iedereen kan het geven en ontvangen. Iemand die een Reiki opleiding heeft gevolgd is in staat deze energie bewust te ontvangen en door te geven. Door Reiki te geven, stimuleer je de zelfgenezende werking van het lichaam. Ook in wetenschappelijke onderzoeken is aangetoond dat een Reiki behandeling stress verminderd, pijnklachten ondersteund en onrust wegneemt.

 

Een behandeling vindt plaats door middel van aanraking; met het fysieke lichaam of via het energielichaam. Waar Reiki stroomt worden blokkades doorbroken, balans hersteld en ontspanning gestimuleerd. Het heeft een zachte maar krachtige werking. Reiki werkt altijd, omdat de energie zelf zijn weg vindt.

Een Reiki cursus volgen

Wil je leren hoe je zelf een Reiki behandeling kunt geven? Dat kan! Iedereen kan Reiki leren. Sterker nog: iedereen kan eigenlijk al Reiki geven. In een Reiki training word je afgestemd op de Reiki energie en word je er gevoeliger voor, het stroomt beter. Dit is een speciale en bijzondere ervaring. Iedereen zal zich zijn of haar Reiki inwijding levendig herinneren. Je begint altijd met Reiki level 1. Hierin leer je de basisprincipes van een Reiki behandeling. Je kunt dan al een volledige behandeling geven en jezelf Reiki Practitioner noemen. Daarna kun je doorgaan met Reiki level 2, 3 en Master.

 

Hieronder zie je een overzicht van de verschillende Reiki trainingen die we aanbieden.

Reiki 1

Na deze training kun je zelf Reiki behandelingen geven. De volgende onderwerpen komen aan bod:

 • Reiki theorie

 • Uitleg over de werking van Reiki

 • Reiki inwijding

 • Zelf een Reiki behandeling geven
  - traditionele methode
  - korte behandeling
  - zelf-behandeling

 • Oefenen met behandelen

Bent je gecertificeerd yogadocent bij de Yoga Alliance? Voor Reiki 1 kun je 4 contacturen noteren.

Reiki 2

Na deze Reiki cursus kun je Reiki op afstand geven en ken je de belangrijkste Reiki symbolen, die je ook in de praktijk tijdens je behandelingen kunt toepassen. De volgende onderwerpen komen aan bod:

 • Reiki level 2 theorie

 • Reiki symbolen

 • Uitleg over Reiki op afstand

 • Oefenen met Reiki op afstand

 • Oefenen met de Reiki symbolen

 • Zelf een Reiki behandeling geven

Bent je gecertificeerd yogadocent bij de Yoga Alliance? Voor Reiki 2 kun je 4 contacturen noteren.

Reiki level 3 en Master worden in overlegd met jou afgestemd op je persoonlijke wensen en kennisniveau.

Reiki cursus volgen in coronatijd

De cursus van 28 augustus is vol. We hebben nog ruimte voor de Level 1 cursus op zondag 10 oktober 2021. Dit is onder voorbehoud van dan geldende maatregelen. Wij zullen er alles aan doen om een veilige cursus te verzorgen voor iedereen. Deze cursus wordt verzorgd door Reiki master Lilly van Viegen. De groepen zijn klein zodat we zonodig afstand kunnen houden. 

Privécursus volgen

Wil je liever een privé cursus volgen? Ook dat is mogelijk. In een privé cursus leer je precies hetzelfde als uin een groepstraining. Er is echter wel veel meer ruimte voor jouw persoonlijke vragen en beleving. Je oefent je Reikibehandeling op de docent, en dat heeft als voordeel dat je direct feedback krijgt van de docent. 

Een privécursus kan voor zowel level 1, 2, 3 als master. Data en tijden zijn flexibel en in overleg. Voor meer informatie kun je mailen naar info@deyogaschoolutrecht.nl. Wil je liever meteen je intentie verzilveren en je cursus nu al kopen? Dat kan. Klik dan op de onderstaande knop en koop de privé cursus reiki. Reiki master Lilly van Viegen neemt dan contact met je op om een datum te plannen.

Liever eerst een Reiki behandeling uitproberen?

Misschien wil je liever eerst ervaren wat Reiki met je doet of een behandeling nemen degene bij wie je de cursus gaat doen Reiki geeft. Geen probleem.

Je kunt een Reiki behandeling kopen via onderstaande knop. Als je betaling is gelukt zal één van onze medewerkers contact met je opnemen om een afspraak te plannen. Zorg dus dat je in je account een geldig e-mailadres of telefoonnummer vermeldt. Je kunt ook zelf een mailtje sturen naar info@deyogaschoolutrecht.nl.

Wist je dat je ook een behandeling op afstand kunt doen? Onze Reiki practitioner geeft je dan een volledige behandeling terwijl jij gewoon lekker thuis bent. Veilig en nét zo ontspannend als op locatie. Een Reiki treatment op afstand duurt ongeveer 30 minuten en kost maar €35.

Tarieven

Groepscursus Reiki 1: €150 

Groepscursus Reiki 2: €200

Groepscursus Reiki 1 en 2: €320

Privécursus Reiki 1: €200

Privécursus Reiki 2: €250

Privécursus Reiki 1 en 2: €399

RECENSIES

“Dank voor de inwijding, Lilly. Voor mij is het life changing! Ik ga er heel veel aan hebben"

N. de V.