top of page

One Day Reiki & Relax Retreat: Reiki level 1 (eerstegraads cursus)
16 juni 2024

Op 16 juni 2024 geven we een One Day Retreat mét Reiki level 1 certificering. Je krijgt een heerlijke dag, ontspanning, yoga, meditatie, lunch én de volledige Reiki eerstegraads cursus. Na afloop mag je jezelf Reiki practitioner noemen en weet je hoe je energie ontvangt en doorgeeft, een Reiki behandeling aan jezelf en anderen geeft. Natuurlijk ontvang je een officieel certificaat.

Je leert de basis van energiewerk op de prachtige locatie van De Hoorneboeg in Hilversum. Rust, ruimte en open deuren in lichtwerk. Dit is een uniek retreat en een prachtige kans om in één rustgevende dag energiewerker te worden.

Wil je eerst meer weten over Reiki of een Reiki level 1 cursus? Lees dan eerst hieronder verder.

In één dag ontspannen en Reiki practitioner worden.
Wat kun je verwachten?

Ben je op zoek naar een manier om jezelf te ontwikkelen en tegelijkertijd te ontspannen? Zoek dan niet verder! Onze Reiki certificering retraite biedt je de perfecte gelegenheid om Reiki niveau 1 practitioner te worden in één dag en een relaxte dag voor jezelf te ervaren.

De ochtend begint met heerlijke yoga en meditatie om je te helpen om tot rust te komen en te focussen. Na de lunch zullen we dieper ingaan op de praktijk van Reiki, waarbij je de vaardigheden leert om het op jezelf en anderen toe te passen. 

Deze unieke retreat biedt:

 • Yoga en meditatie in de ochtend

 • De volledige Reiki level 1 cursus

 • Een erkend Reiki eerstegraads certificaat in Usui-Tibetan Reiki

 • Begeleiding door twee ervaren Reiki Masters

 • Ontspannen locatie in de natuur

 • Inclusief lunch

Nu met exclusieve levenslange toegang tot onze online Reiki level 1 academie! Hierin vind je vijf video's met alle cursusstof nog eens uitgelegd. Zo kun je alle informatie nog eens rustig thuis terug kijken.

Onze ervaren Reiki-meesters begeleiden je stap voor stap tijdens deze transformerende dag, zodat je met vertrouwen het Reiki-pad kunt verkennen. Daarnaast is een Reiki retraite een goede manier om te genieten van een ontspannen en ondersteunende sfeer met gelijkgestemden.

Niet alleen zul je de vaardigheden en kennis opdoen om Reiki te geven, maar je zult ook leren hoe je stress kunt verminderen, emotionele balans kunt behouden en je algehele welzijn kunt verbeteren. Reiki is een prachtige tool om je spirituele connectie te verdiepen.

Wees snel, want de plaatsen zijn beperkt! Wij hopen je op 16 juni 2024 te mogen begroeten tijdens deze unieke en transformerende ervaring.

Reiki level 1 retreat

Praktische informatie

Datum:

16 juni 2024

Tijden:

09.30 - 17.30 uur 

Docenten

Lilly van Viegen en Ernestine Numan

Waar:

De Hoorneboeg.

Adres: De Hoorneboeg 5, Hilversum

Kosten:

€275

Inclusief: levenslange toegang tot de online Reiki level 1 academie

Je hoeft geen ervaring te hebben met yoga, meditatie of energiewerk.

Wij hopen je binnenkort te mogen begroeten tijdens deze unieke en transformerende ervaring.

Heb je vragen? Mail ons dan gerust op info@deyogaschoolutrecht.nl.

Iedereen kan leren hoe je Reiki kunt geven. Sterker nog: iedereen kan eigenlijk al Reiki geven. In een de level 1 cursus word je afgestemd op de Reiki energie en word je er gevoeliger voor, het stroomt beter. Dit is een speciale en bijzondere ervaring en we noemen dit de inwijding. Je begint altijd met Reiki level 1. Hierin leer je de basisprincipes van een Reiki behandeling. Je kunt dan al een volledige behandeling geven en jezelf Reiki Practitioner noemen. Daarna kun je doorgaan met Reiki level 2, 3 en Master.

Deze onderwerpen komen aan bod:

 • Reiki theorie

 • Uitleg over de werking van Reiki

 • Reiki inwijding

 • Zelf een Reiki behandeling geven
  - traditionele methode
  - korte behandeling
  - zelf-behandeling

 • Oefenen met behandelen

Na afloop ontvang je een officieel certificaat en mag je jezelf Reiki practitioner noemen. Je kunt je inschrijven bij een beroepsvereniging en een Reiki praktijk starten.

Bent je gecertificeerd yogadocent bij de Yoga Alliance? Voor Reiki 1 kun je 4 contacturen noteren.

wat leer je?

Over de trainers

Bij deze retreat en cursus wordd je begeleid door maar liefst twee ervaren Reiki meesters. Ernestine numan is naast energiewerker ook mindfulness en meditatietrainer en heeft jarenlange ervaring in het begeleiden van mensen op hun pad naar lichter leven. Lees hier meer over haar.

Lilly van Viegen is naast energiewerker ook yogadocent en eigenaar van De Yogaschool Utrecht. Ze begeleid al jaren cursussen op het gebied van Reiki, yoga en zelfontwikkeling en heeft ruim 150 mensen mogen inwijden in de kunst van lichtwerk.

Hun stijl is toegankelijk, nuchter en er is altijd ruimte voor eigen input. Het ontwikkelen van je eigen persoonlijke stijl is hierbij voor Ernestine en Lilly een belangrijk speerpunt.

Kom genieten, neem een dag voor jezelf en keer terug als Reiki Practitioner!

Reiki cursus Utrecht Reiki masters

Dit is de Reiki lineage, of tijdslijn, waar jij na het volgen van deze cursus deel van gaat uitmaken:

Reiki Lineage Lilly van Viegen
Reiki-therapie

Wat is Reiki?

Reiki is de Japanse benaming voor universele energie. De energie die alles op aarde laat leven. Het Japanse woord ‘rei’ betekent zoiets als universeel en ‘ki’ betekent energie. Deze energie adem je, stroomt door je aderen en is overal om ons heen.

Reiki is een simpele manier om deze levensenergie te sturen voor ontspanning, ondersteuning en genezing. Het is een simpele en effectieve natuurlijke manier van genezen en ondersteunen. Iedereen kan het geven en ontvangen. Iemand die een Reiki opleiding heeft gevolgd is in staat deze energie bewust te ontvangen en door te geven. Door Reiki te geven, stimuleer je de zelfgenezende werking van het lichaam. Ook in wetenschappelijke onderzoeken is aangetoond dat een Reiki behandeling stress verminderd, pijnklachten ondersteund en onrust wegneemt.

 

Een behandeling vindt plaats door middel van aanraking; met het fysieke lichaam of via het energielichaam. Waar Reiki stroomt worden blokkades doorbroken, balans hersteld en ontspanning gestimuleerd. Het heeft een zachte maar krachtige werking. Reiki werkt altijd, omdat de energie zelf zijn weg vindt.

Wat kun je als Reiki practitioner level 1?

Na het volgen van onze level 1 Reiki cursus mag je jezelf Reiki practitioner noemen. Je weet hoe je een Reiki behandeling kunt geven aan jezelf en anderen, in de traditionele Usui-Tibetan traditie. Je weet hoe je Reiki-energie kunt ontvangen, laten stromen en doorgeven. Daarnaast leer je hoe je je intuïtie kunt trainen en hoe je energie kunt gronden en afvoeren. Natuurlijk besteden we ook aandacht aan veiligheid en weet je precies hoe je je voor negativiteit kunt afschermen.

De grondlegger van Reiki is Mikao Usui. In de jaren '20 van de vorige eeuw ontwikkelde hij in Japan de eerste methoden om energiebehandelingen te geven, wat hij Reiki noemde. Zijn doen was het doorgeven van liefde en heling om zo de gehele wereld te genezen. Een prachtig doel en dit hebben wij nog steeds hoog in het vaandel staan!

Reiki master Lilly is maar 3 stappen verwijderd van de grondlegger van Reiki en Ernestine slechts 4 stappen. Er zit dus weinig 'ruis' in de overlevering van deze traditie.

bottom of page