top of page
  • Foto van schrijverLilly

Ontdek de diepere dimensies met een Reiki 2 cursus: een reis naar spirituele groei

Je hebt Reiki 1 gedaan en weet nog precies hoe het voelde om voor het eerst een Reiki behandeling te geven. Een prachtig magisch moment in dit aardse bestaan, toch? Wil jij nu je intuïtie scherper ontwikkelen en je Reiki-behandeling naar een hoger niveau tillen? Overweeg dan de Reiki 2 cursus, een mooie en logische manier om je spirituele ontwikkeling een boost te geven.


Als je de basis van Reiki onder de knie hebt en verlangt naar verdieping, dan is de Reiki 2 cursus de perfecte volgende stap in je spirituele reis. In dit artikel duiken we dieper in op de voordelen van het volgen van een Reiki 2 cursus, met een focus op het scherper ontwikkelen van je intuïtie, de verdieping van je Reiki behandeling, wat een Reiki 2 cursus inhoudt en en het ontwikkelen van heldere zintuigen.

Scherper ontwikkelen van je intuïtie

Eén van de meest opvallende voordelen van de Reiki 2 cursus is het scherper ontwikkelen van je intuïtie. Door middel van de specifieke inwijding en de oefeningen die horen bij Reiki level 2 leer je om dieper in jezelf te kijken en je intuïtieve vermogens te versterken. Dit stelt je in staat om beter af te stemmen op energieën en de behoeften van de persoon die je behandelt.


Verdieping van je Reiki behandeling

Reiki 2 opent de deur naar een diepere vorm van energiewerk. Zo leer je prachtige techniek voor het behandelen op afstand. Dit betekent dus onafhankelijk van tijd en ruimte Reiki sturen. Deze techniek is veel simpeler dan je zou denken en enorm effectief en doeltreffend. Je Reiki practice zal nooit meer hetzelfde zijn. Ook leer je symbolen en mantra's die je kunt gebruiken om de kracht van Reiki te intensiveren. Dit resulteert in een meer gerichte en effectieve behandeling, zowel voor jezelf als voor anderen. De meeste cursisten zijn echt verbluft van de nieuwe mogelijkheden die deze technieken met zich meebrengen. Opeens opent het hele veld zich voor je en kun je op alle mogelijke manieren Reiki inzetten voor het bevorderen van welzijn.


Scherper ontwikkelde zintuigen

Dit Reiki level activeert een ontwikkeling in je zintuigen. Ik merk het zelf aan een goed innerlijk kompas, een innerlijk weten of ook wel helder weten genoemd. Na Reiki 2 rapporteren sommige deelnemers ook het waarnemen van aura's. Dit wijst op een verhoogde gevoeligheid en scherper ontwikkelde zintuigen. Het opent een nieuwe wereld van energiewaarneming en bewustzijn die voorheen misschien verborgen was.

Tool voor spirituele groei en verbinding met aarde en universum

Reiki 2 fungeert als een krachtige tool voor persoonlijke en spirituele groei. De inwijding, nieuwe technieken voor het behandelen met Reiki en de aangereikte symbolen helpen je niet alleen om diepere connecties met de aarde en het universum te maken, maar ze fungeren ook als katalysator voor persoonlijke transformatie. Je zult merken dat deze volgende stap makkelijker bij je landt en meteen een soort 'aan-knop' heeft, alsof je het je herinnert. Cursisten geven aan dat ze zich rustiger voelen, meer gegrond in het moment en dat het hen helpt om bepaalde spirituele ervaringen te plaatsen, omdat ze nu meer kennis hebben van hoe energie werkt en hoe het voelt.


De Reiki 2 cursus is dus niet alleen een leermoment, maar ook een prachtige manier om je spirituele ontwikkeling een boost te geven. Het opent deuren naar inzichten, bewustzijn en innerlijke rust die je naar nieuwe hoogten van spiritueel begrip brengen.


Verbinding met medecursisten en hun Reiki-ervaringen

Een ander waardevol aspect van de Reiki 2 cursus is de verbinding met medecursisten. Iedereen brengt unieke Reiki-ervaringen mee, wat een rijke omgeving creëert voor het delen en leren van elkaars inzichten. Ook als Reiki Master docent is het een fantastische cursus om te geven. Het is voor mij namelijk erg waardevol om te zien hoe andere Reiki practitioners hun manier van energiewerk inzetten en hoe ze aankijken tegen de nieuwe behandeltechnieken die ze in Reiki 2 leren. Iedereen leert van elkaar. Daarbij is het altijd heerlijk om in goed gezelschap van gelijkgestemden te zijn!


Wanneer ben je klaar voor Reiki 2?

Deze vraag krijg ik vaak, en er is geen eenduidig antwoord op. Er staat geen termijn voor. Luister naar je innerlijke stem en je voelt vanzelf of je er klaar voor bent. Een goede indicator is of je er zin in hebt, of je nieuwsgierig bent naar méér. Je kunt de volgende oefening doen:


Ga staan of zitten en zorg dat je even niet afgeleid wordt door je omgeving. Je kunt je ogen sluiten. Leg een hand op je borst - op je hartchakra. Stel nu jezelf de vraag (hardop of in jezelf): "ben ik klaar voor Reiki level 2?". Let nu goed op. Voel je een beweging naar voren of naar achteren? Als het voor jou de juiste stap is om een Reiki 2 cursus te volgen, zul je een voorwaartse beweging voelen. Als je er nog niet aan toe bent of als dit niet jouw pad is zul je een beweging naar achteren waarnemen. Deze techniek kun je bij allerlei vragen toepassen. Het is een mooie manier om te communiceren met je onderbewuste.


Als je klaar bent om jouw Reiki-praktijk naar een hoger niveau te tillen, overweeg dan de One Day Reiki & Relax Retreat | Reiki level 2 cursus op 10 februari 2024 . Deze dag biedt een diepe onderdompeling in Reiki 2, geleid door Lilly van Viegen, een Reiki master docent met meer dan 7 jaar ervaring.


In haar toewijding om Reiki toegankelijk te maken voor iedereen die wil leren, deelt Lilly niet alleen kennis, maar ook de rijkdom die Reiki brengt voor lichaam, geest en spirituele ontwikkeling. Het is een reis die je de wereld beter laat begrijpen.


Wacht niet langer en geef jezelf de kans om te groeien. Neem deel aan de Reiki 2 cursus en ontdek de diepere dimensies van je eigen potentieel. 

7 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page