top of page
  • Foto van schrijverJula

Astroweerbericht: Schorpioen Seizoen

23 oktober - 21 november

Het maandelijkse Astroweerbericht met onze huisastroloog Jula. Het Schorpioen Seizoen is aangebroken! Lees alles over dit krachtige waterteken en ontdek hoe dit bij jou tot uiting komt. Yogadocent Lilly geeft korte tips over hoe je de energie van dit teken optimaal kunt inzetten voor zelfinzicht en balans.Stille wateren, diepe gronden

Op zaterdag 23 oktober, beweegt de zon van Weegschaal naar Schorpioen. Waar Weegschaal je de afgelopen tijd heeft gevraagd om balans te vinden, vraagt Schorpioen je om de diepte in te gaan, om te onderzoeken, om te transformeren en om te helen. Schorpioen is een intens waterteken dat alle emoties heel diep voelt, maar niet laat zien aan de buitenkant. Het huis van Schorpioen is het 8ste huis. Dat is het huis van dood, wedergeboorte, trauma en therapie. Stille wateren hebben diepe gronden, dat is de lijfspreuk van Schorpioen.


Schorpioen wordt vaak - ten onrechte - gezien als een van de ‘moeilijkere tekens’ om als plaatsing te hebben. Hoewel ik het er mee eens ben dat je in de problemen kan komen als je niet weet dat je een sterke Schorpioen energie in je chart hebt, ben ik van mening dat Schorpioen juist een hele goede energie heeft. Mits je je ervan bewust bent hoe je deze voor je kan gebruiken!


Dit brengt Schorpioen in je horoscoop

De kernwoorden die bij Schorpioen horen zijn onder andere: intens, diep en loyaal. Schorpioen heeft de beste intuïtie van de hele dierenriem. Daardoor wil het échte gesprekken en zal het je onmiddellijk doorzien als je niet eerlijk bent over hoe je je voelt (of over andere dingen….). Als ze iets willen, dan gaan ze ervoor. Schorpioen heeft een immense wilskracht en is ontzettend goed in hard werken, waardoor ze vaak hun doelen behalen.

Ook is Schorpioen het teken van de heler, de heks en de alchemist. Ik zie vaak in horoscopen met veel Schorpioen-plaatsingen dat mensen geïnteresseerd zijn in tarot, astrologie, psychologie, yoga of in mediumschap of spiritueel werk. Mede door hun scherpe intuïtie, zijn Schorpioenen heel goed in andere mensen helpen en genezen. Vaak zijn mensen met veel Schorpioen in hun horoscoop heel goed in het raden wie de killer is in tv-series. Ik weet zelf vrijwel in het eerste half uur wie het gedaan heeft. Super jammer van die nieuwe Deense detective op Netflix…….


Pluto versus Mars

Ieder teken heeft een hemellichaam als 'heerser'. In moderne astrologie wordt Pluto vaak als heerser van Schorpioen aangeduid. Pluto is de heerser van de onderwereld, wat zich in de astrologie uit in transformatie, dood en wedergeboorte. Dat past ontzettend goed bij Schorpioen. Pluto uit dat zeker niet subtiel. Pluto’s transformerende energie begint altijd met verwoesting: voordat er een nieuw zaadje kan groeien en bloeien, moet eerst alles op die plek vernietigd worden. Ik kan me daarom meer vinden in een andere kijk, de meer traditionele astrologische blik.


Omdat ik zelf een heel erg krachtig Stellium in Schorpioen heb en ik mijn eigen Schorpioen energie heel goed ken, voel ik zelf toch meer bij de traditionele heerser van Schorpioen: Mars.


In de traditionele leer heerst Mars zowel over Ram als over Schorpioen. Waar de expressie van Mars in Ram openlijk, direct en strijdlustig is, opereert de energie van Mars in Schorpioen juist onder de oppervlakte; intern en emotioneel. Wanneer Schorpioen in de schaduw opereert, kan deze energie Schorpioen van binnen uit opvreten. Schorpioen gaat zo diep in diens gevoel, dat het alles omvattend kan zijn en alle het andere kan wegspoelen. Gelukkig weet Schorpioen, als waterteken, dat emoties als een golf zijn en dus dat deze gevoelens ook weer wegebben.


Herken je jezelf in de omschrijving van Schorpioen? Wil je meer weten over hoe Schorpioen in jouw chart tot uiting komt? Boek dan een consult met Jula. Je krijgt nu tot en met 20 november 2021 15% korting op je eerste reading! Lees hier verder of boek je meteen je consult via onderstaande knop.


Yoga voor in het Schorpioen seizoen

Lilly van Viegen loodst je met deze tips door het Schorpioen Seizoen. Zo kun je alles uit deze tijd halen en je lichaam en geest balanceren.


Schorpioen werkt op het element Water. Dit is het element dat gaat over het emotionele lichaam, verdieping, de waarheid. We zitten nu middenin de herfst en dat is weer het seizoen van het element Lucht. Deze twee samen brengen de mogelijkheid om diep te voelen en los te laten. Dat kan met deze oefening.


De Brughouding

De brug is een krachtige houding waarin je diep de onderrug aanspreekt. Dit is de locatie van de nieren, het centrale punt van het element Water. Voer het als volgt uit.
  1. Ga liggen op je rug met je knieën gebogen en je voeten onder je knieën op de mat geplaatst.

  2. Ervaar hoe je je nu voelt en hoe je je zou willen voelen (wat heb je nodig?). Visualiseer helemaal hoe het is als je je optimaal en geweldig voelt. Ervaar het, zie het voor je geestesoog, zeg het hardop: zolang jij maar zo goed mogelijk kunt intunen en voelen hoe dat is. Dit is jouw intentie.

  3. Adem diep in en lift je heupen. Wervel voor wervel lift je je rug zo hoog mogelijk van de mat. Het gewicht draag je nu met je voeten, benen en bovenrug. Ontspan je bilspieren.

  4. Adem uit en rol weer terug op de mat. Herhaal dit rustig een paar keer.

  5. Kom dan opnieuw in de houding, houd nu je adem in en visualiseer helemaal hoe jij het is als je intentie al werkelijkheid is. Ervaar het volledig!

  6. Houd de adem zo lang mogelijk vast, totdat je niet meer kunt. Adem dan rustig en helemaal uit terwijl je jezelf weer terug op de mat rolt.

Wil je dieper jezelf in duiken met deze Schorpioen-energie én leren hoe je al het oude kunt loslaten? Kom dan naar onze Masterclass Loslaten op 13 november en leer over wat loslaten is, hoe je het kunt identificeren en welke technieken je kunt inzetten.


Volgende maand weer een nieuwe weather update met Jula Kalshoven. Blijf ademen en tot dan!111 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page