top of page
  • Foto van schrijverLilly

Reiki voor beginners

Bijgewerkt op: 13 jan.

Als je bij De Yogaschool Utrecht lessen volgt dan heb je er vast wel eens van gehoord: Reiki.

We hebben Reiki-groepslessen op het rooster staan, bieden Reiki behandelingen aan en sommige docenten benoemen het in een savasana. Maar wat is Reiki nou precies?


Universele levensenergie

Reiki is de Japanse benaming voor wat ze in China chi noemen en in het Sanskriet prana: het is de universele energie die alles op aarde laat leven. Het Japanse woord ‘rei’ betekent zoiets als universeel en ‘ki’ betekent energie. Deze energie adem je, stroomt door je aderen en is overal om ons heen.

Je kunt deze energie ‘geven’ aan een ander of jezelf. De Reiki behandelaar tapt de energie af, direct uit de bron en geeft het vervolgens door. Deze bron is overal om ons heen en onuitputtelijk. Als behandelaar ben je een kanaal voor de energie om naar de ander te stromen. Je handen geven de energie door. Klinkt dit zweverig of vreemd? Als je een Reiki behandeling hebt meegemaakt weet je hoe praktisch en simpel het eigenlijk is. Het kan niet misgaan en je hoeft al helemaal geen hocus pocus toe te passen.


Als het eenmaal stroomt is het simpel: Reiki zoekt zelf de weg. Net als water dat het laagste punt zoekt, stroomt de energie precies naar de plek waar de energie het hardste nodig is. Een Reiki behandeling een eenvoudige en effectieve natuurlijke manier om iemand fysiek, emotioneel en energetisch te ondersteunen. Iedereen kan het geven en ontvangen.


Hoe werkt een Reiki behandeling?

Met Reiki stimuleer je de zelfgenezende werking van het lichaam. Een behandeling vindt plaats door middel van aanraking, met het fysieke lichaam of via het energielichaam. Waar Reiki stroomt worden blokkades doorbroken, balans hersteld en ontspanning gestimuleerd. Het heeft een zachte maar krachtige werking. Reiki werkt altijd en het geeft je precies wat je nodig hebt.


Ben je benieuwd geworden naar een behandeling en wil je zelf ervaren wat Reiki voor je kan doen? Reserveer hier eenvoudig je behandeling.


Zelf leren hoe je Reiki kunt geven?

Iedereen kan in essentie Reiki geven. Ieder mens is uitgerust met een subtiel lichaam, een energetisch lichaam en meer heb je niet nodig. ‘Waarom zou je dan een Reiki training moeten volgen?”. Ik snap je vraag en eigenlijk hoef je ook geen training te volgen om dit te kunnen. Veel mensen kunnen van nature met hun handen energie laten stromen of rust, heling en liefde geven. Wat je leert in een Reiki cursus is om de energie bewust te ontvangen en door te geven. Je leert ook om vanuit de bron te geven en niet vanuit jezelf. Als je je eigen energie weggeeft zul je daar zelf niet beter van worden. Wat je verder leert is de behandelmethode. Iemand een prettig en veilig gevoel geven, ruimte bieden aan iemand, de energie zijn werk laten doen en zelf aan de kant stappen. Dat zijn allemaal vaardigheden die je in een cursus leert.


Welke cursussen zijn er?

Je begint altijd met de basis: Reiki level 1. Hierin leer je hoe je de energie kunt laten stromen en hoe je het vervolgens doorgeeft. Je leert de traditionele behandelmethode en een manier om jezelf Reiki te geven. Er is ruimte om te oefenen en ook om te ontvangen. Met de basis heb je eigenlijk al genoeg. Wil je meer leren? Dan ga je door met level 2. Hierin leer je symbolen toepassen die de behandeling versterken en effectiever maken. Ook leer je Reiki op afstand te geven. Verder heb je nog Reiki level 3 en Master.


Bij De Yogaschool Utrecht geeft ik zelf regelmatig level 1 en 2 cursussen. Wil je zelf leren hoe je Reiki kunt geven? Geef je dan op voor de Reiki level 1 training op 15 januari 2022 of boek een privécursus met mij.
47 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page